HomePoliticMasterChef - ul politicienilor de stat români: cu ce...

MasterChef – ul politicienilor de stat români: cu ce se mănâncă politica românească

Politica, mai ales în România, este la fel de utilă ca piperul pe mămăligă. Nu are gust, te cam lasă rece și îți hărjonește pielea; de pe gât, de la portofel, etc.Așa că, pentru a împăca și capra și vaca, mi-am asumat realizarea  unui fel de Top Gun al operelor gastronomice preferate de politica românească.

1.Victor Viorel Ponta – pateu cu brânză și suc la cutie

Premierul României, în calitate de prim copiator și copilot al patriei, trebuie să mănânce puțin și foarte rapid, mai ales la vreo cursă sau când plagiază ceva, pentru a-l nu-l prinde nimeni.

2.Traian Băsescu – calamar fiert și carne de delfin

Rețeta este în așa hal concepută pentru primii și cei mai importanți marinari din flota română. Bineînțeles, se poate asorta cu legume prăjite cultivate la Nana, dar nota de plată își va face simțită dilatarea.

3.Kelemen Hunor – kurtos kalaks

Mâncare cu rețetă ungurească, făcută în România, pentru unguri cu rețetă românească făcuți în Ungaria. Se vinde bine, se mănâncă ușor, nu pătează, așa că poftiți de luați.

4.Dan Voiculescu – coadă arsă de varan

Vorba aia: De la varan, pentru varan. Coada arsă se potrivește întocmai cu situația lui Felix: ars la buzunar, ars la imagine, și de ce nu, ars la apetit.

5.Vasile Blaga – dovleci și cartofi copți

Blaga însuși este un sac de cartofi, cu un dovleac roșu aprins în loc de cap, deci nu înțeleg de ce nu poate să digere această rețetă.

6.Dan Șova – picioare de struț

Lui Dănuț îi trebuie picioare bune, pentru a alerga pe șoselele sale, iar doza zilnică de calciu pentru oase stă în picioarele de struț, de preferat carbonizate.

7.Radu Mazăre – mazăre africană

Servită de obicei pe tiroliană, în Madagascar, cu un costum de djin, niște negrese agățate de pelerină şi musai unu – doi mascaţi în aşteptare.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare