HomePoliticMiticii mei nu fiți PSD-ei

Miticii mei nu fiți PSD-ei

Din anumite motive personale și obiective am fost puțin rupt de realitatea subiectului electoral. Brusc într-o discuție aflu că tanti Firea are are 37% în sondaje. Voi știți probabil mai bine decât mine cum stau lucrurile în rest. Treaba e că eu nu voi putea dormi liniștit la mine în pat sau în orice pat, dacă nu fac și eu câtvde puțin pot în direcția acestui semnal alarmant.

Nu putem băi miticilor să o punem pe tanti asta primăriță. Ceva mândrie de sector avem și noi? Adică pot înțelege lipsa ei de bun simț în depunerea candidaturii precum și a alianței PSD-UNPR, e o marcă, deja știm ce-i acolo. Nu vreau să jignesc alte județe și zone ale țării unde oamenii sunt fie premiați cu găleți goale, fie amenințați cu pierderea ajutoarelor de la primărie sau mai știu eu ce. Aici am pretenția că suntem mai informați și mai conectați la o oarecare realitate, dacă nu suntem neapărat mai răsăriți decât Teleorman, de exemplu. Nu știu de ce am aceste așteptări, poate sunt idealist, poate sunt eu un burghez după cum adesea mi se reproșează, dar fraților, nu e admisibil pentru un cetățean cu o minimă inteligență.

Am observațiile și reținerile mele față de Nicușor Dan, le aveam dinainte de a se afla cine îl susține. Umblu mult, aflu multe. Am decis că este un experiment pe care vreau să îl fac, mai mult din punct de vedere al susținătorilor care vor obține, evident, niște facilități ulterioare. Observându-le tiparul de business și strategia, care de la un punct încolo mă sperie puțin, favorizez totuși o anumită inteligență și gândire strategică pe termen lung, pe care aceste companii au avut-o. Aștept să văd cum va afecta Bucureștiul, implicarea ulterioară a acestora, în cazul în care Nicușor Dan, câștigă totuși.

Presupun că suntem lucizi și înțelegem cum funcționează lucrurile. Oprescu a candidat independent, dar toți știm ce sâge roșu-kremlin îi curge în venele penale, un cadou marca PSD. Treaba se poate rezolva, din informațiile pe care le am, nu știu cât sunt de exacte, dar eu am încredere în respectivele surse, PSD are vreo 300.000 de votanți constant la nivel de București. Restul ne cam ducem pe la mare că e weekend. Mă adresez în mod special fanilor lui Nicușor Dan, fiindcă ei sunt cei care se duc la vot după o bere la terasă, nu dimineața ca PSDeii cu sacoșă. Marșez pe Nicușor Dan ca experiment ce merită făcut și pentru că are șanse destul de mari.

Hai să ne scuturăm puțin și să nu lăsăm capitala pe mâna unor parveniți, ar fi păcat, ar fi rușine.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare