Ne-am scos, avem strategie de dezvoltare. România competitivă – să fie bine ca să nu fie rău

de Mihai Enciu , 06 septembrie 2016
Ne-am scos, avem strategie de dezvoltare. România competitivă – să fie bine ca să nu fie rău

Din gândirea profundă a guvernanților care ne conduc s-a născut prin avort un proiect de țără post aderare, cum zicea președintele Klaus Werner într-o dimineață în care s-a trezit cu fața la cearșaf în dormitorul lui de 500 de mp de la vila Lac 3. Sau 4. După vreo 6 luni de frecat menta, guvernul născut din cenușa cadavrelor arse la clubul Colectiv s-a scremut intens și prin orificiul numit Vasilică Dâncu a emis un așa zis proiect de țară. Adicătelea flăcăii ăștia fătați de corporații au făcut un plan de vânzări până în 2020, menit să ne aducă lapte și miere vrac.  Momentul festiv al lansării programului magistral care ne va duce în zbor spre nicăieri a fost pigmentat cu discursuri cretinoide alcătuite din rumeguș de proastă calitate. A ieșit o construcție din PAL, strâmbă și ilogică precum mințile chinuite ale celor care au elaborat-o.  Din care rezultă că băieții ăștia din guvern fie sunt cretini, fie se prefac și o fac atât de bine că au toate șansele să rămînă așa. Băiete, banda, te rog:

Vasilică Dâncu, bugetofag

„Mi se pare că e un moment astral, cum spune un scriitor austriac, un moment astral pe care sper să nu îl ratăm de astă dată” Mulțumindu-vă pentru această minunată ocazie de a schimba idei și a de pune fundamentul unui nou mandat, dați-mi voie să folosesc un mesaj pe care să îl înțeleagă și nepoții noștri și copiii noștri. Mi l-a spus un copil azi dimineață: „Haideți să dăm un „like” României”

Klaus, profesorașul de liceu reciclat în președinte

„În acest sens, solicit Guvernului să întregească strategiile şi politicile economice cu dimensiunea europeană necesară actualului context. În plan economic, avem nevoie de o viziune sănătoasă, una pe termen lung, care să aducă românilor prosperitate durabilă. Este important să gândim în perspectivă şi să facem pe termen scurt ceea ce ştim că poate fi sustenabil pe termen lung. Avem nevoie de o guvernare responsabilă, realistă, care să treacă dincolo de termenul scurt şi latura cantitativă, în favoarea termenului lung şi a abordărilor calitative. Aceasta înseamnă consecvenţă pe calea reformelor, transparenţă şi simplificare fiscală, decuplarea clientelei de orice fel de la banul public, prin eliminarea corupţiei şi reducerea birocraţiei”.

Dacian, un legumicultor devenit peste noapte birocrat

„Nu întâmplător îl lansăm acum, pentru că în aceste luni guvernul a pus baze solide pentru majoritatea condiţiilor esenţiale, astfel ca acest proiect să poată demara. Mai concret, am acţionat pe anumiţi catalizatori despre care veţi vedea că se vorbeşte şi în acest document pe care vi-l propunem astăzi, am acţionat ca să spun aşa acele butoane care declanşează, în efect de domino, o serie de alte reforme şi iniţiative fără de care România competitivă nu ar putea exista”.

Să dăm share pentru mințile luminate!

Dacă Vasilică Dâncu vrea să dăm like României, ca și cum țara ar fi o țoapă de Facebook care-și postează silicoanele și pisicile, ne-am găndit să-i dăm noi un share cu niște informații pe care, se pare, că nu le deține. România, măi Vasilică, nu-i aia în care trăiești tu, Rus, Dragnea, Ponta, Firea. Nu! România este țara în care statul habar nu are câți angajați are și ce salarii au aceștia. A spus-o răstindu-se la bocanci ministrul Muncii, Dragoș Pâslaru și a admis-o cu juma’ de gură însuși vicele Vasilică. Ce ne spune asta despre flăcăii din guvern care visează momente astrale și solicită like-uri? Eu cred că ne spune ca sunt niște tâmpiți siniștrii care habar nu au ce administrează.

România este țara în care Codul Fiscal, un soi de mega-lege care te poate băga în pușcărie dacă nu o respecți are peste 1000 de pagini. Și este atât de clar formulat că nu-l înțeleg nici experții. Dacă aduni 10 experți si le pui în față o speță fiscală nu vei primi două răspunsuri la fel. Cum să respect o lege pe care nici experții nu o înțeleg? Ce rezultă din acest Cod Fiscal imbecilizant este un mediu de afaceri din ce în ce mai timorat în fața Miliției Fiscale. Antreprenorii sunt din start hoți și evazioniști. Statul are pretenția să-ți conducă firma, să-ți spună ce ai voie să cumperi și la ce prețuri, să îți fixeze salariile și să îți stabilească fluxurile tehnologice. Administratorul de firmă este și portărel neplătit, obligat să rețină și să vireze tot felul de taxe tâmpite și aberante sau să-și execute angajații cu credite restante. Cu o asemenea aberație de Cod Fiscal nu-i de mirare ce afacerile se închid rând pe rând și oamenii își bagă banii la saltea și Paula în guvern. Deci, să dăm un mare like Codului Fiscal și idioților care l-au fătat și-l modifică neabătut și neîncetat!

România este țara în care avem profesori mulți, majoriratea inutili și prost plătiți. Este țara în care BAC-ul se ia din 2 în 2 și țara în care avem absolvenți de 8 clase care nu știu să citească. Este și țara în care asigurații la sistemul de sănătate sunt obligați să se interneze cu asistentă adusă de acasă. Ca să fi asigurat n-ar fi rău să-ți organizezi o sală de operații în sufragerie iar în cămară, pe lângă murături să-ți amenajezi și un depozit de medicamente. Păi da, că de când s-au ieftinit anumite pilule, au și dispărut de pe piață că farmaciile nu sunt proaste să stea cu marje de profit de doar 50%!

România este țara în care fondurile europene atrase de primari pentru salubrizarea localităților produc gunoaie. Este țara primarilor semianalfabeți cu 30 de ani de mandate, este țara în care președinții partidelor sunt infractori condamnați și țara în care pușcăriașii fac legi în Parlament. Este o țară de pile, cunoștințe și relații în care este de preferat să te angajezi la stat, că nu muncești și ai și pensia asigurată! Este țara în care ai nevoie de adeverință care să ateste că n-ai nevoie de adeverință și în care cretinul de la ghișeu este Dumnezeu. Este țara în care se mai utilizează fax-ul și în care arhivele companiilor se măsoară în mii de metri cubi de hîrțoage pe care nu le citește nimeni.

Și ce zic ăștia?

Am dat câteva exemple sumare de realități din țara nostră și a lor și despre „momentul astral”, cum îi zicea Vasilică Dâncu, prin care trecem. Și ce zic ăștia că ar trebui să facem? Klaus vorbește despre „dimensiunea europeană necesară actualului context”! Ce-o fi aia și cu ce s-o mînca numai Majestatea Sa știe. Vadim părea mai sănătos la cap decât ăștia iar Ceaușescu era de-a dreptul genial pe lângă ei. Faza mișto este că scroafa-i moartă în coteț și ăștia prind muște cu ceaslovul în Cișmigiu vorbind de strategii și programe de tip 8-13, 14-16, sâmbăta și duminica liber! Motorașe și tractorase, ace brice și carice să ajungă pentru toată lumea! Hai, să fie bine și vară cald iar de restul dați-ne un bilet numai dus spre Congo!   

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+