HomePoliticNelson Mandela și moneda Botswanei, următoarele ținte ale lui...

Nelson Mandela și moneda Botswanei, următoarele ținte ale lui Victor Ponta în materie de plagiat

Într-un efort jurnalistic demn de o cauză mai bună, reporterii Academiei Cațavencu au intrat în posesia unui document exclusiv din cadrul USL, care descrie planul de bătaie al lui Victor Ponta în vizita sa de patru zile pe continentul african. Vă prezentăm, în continuare, cele mai importante informații care pot fi desprinse din respectivul document.

Pentru o mare parte a opiniei publice, plecarea intempestivă a premierului României pentru patru zile la Internaționala Socialistă găzduită de Africa de Sud, mai ales în zilele revenirii lui Traian Băsescu, a fost un mare mister. Iată însă că această vizită are și o explicație politică strategică. Exceptând discuțiile sale cu confrații purtători de trandafiri roșii din toată țara despre cum burghezii capitaliști trebuie puși cu botul pe labe, adevăratul scop al lui Victor Ponta este cu totul altul.

În primul rând, el este decis să-l plagieze pe Nelson Mandela, într-un efort suprauman de a-și spăla imaginea publică. Profitând de imaginea fostului președinte al Africii de Sud, recunoscută și apreciată în toate cancelariile începând din SUA şi până în Europa, el speră că astfel Angela Merkel, Hillary Clinton sau José Manuel Durao Barroso vor uita de meltenismele sale la adresa statului de drept sau bunului-simț democratic.

Nelson Mandela nu va fi, cu toate acestea, singurul plagiat al lui Dottore Ponta. Astfel, una dintre cele patru zile ale șederii sale pe continentul african va fi dedicată unei vizite în Botswana. Pentru a revigora economia României, premierul nostru este decis să schimbe denumirea monedei naționale a României, pentru a o plagia pe cea a Botswanei.

Cu o astfel de monedă plagiată, mai erectă și mai tare, euro şi dolarul nu vor mai avea nicio șansă în fața noastră.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare