HomePoliticNumai fratele mi-e aproapele

Numai fratele mi-e aproapele

– Alo… Mircea?… iartă-mă, frate, nu mă pot abţine… n-am mai plâns aşa de la abandonul lui Stolo… am declarat şi în presă, patru ani sunt o pedeapsă grea… îţi dai seama că s-ar putea să ieşi abia după opt luni? Şi cică eu am fost dictator la vremea mea!

– Traiane, nu ne pierdem speranţa! Ce mama naibii… te ştiam un luptător, fac recurs şi zice avocatu' că n-o să iau mai mult decât Năstase. Păi se compară 250.000 de euro ai mei cu cât a mânărit hoţul ăla?!

– Frate… recunosc acum în faţa ta, la telefon… e numai vina mea! Mi i-am pus pe toţi în cap, abia au aşteptat să ies la pensie ca să ne-o tragă din toate poziţiile! Ăştia-s în stare şi de-o eroare judiciară cu Elena!

– Corect, Traiane, mutu' fute pământu'! Ce era dacă luam şi eu doi cu suspendare, cum meritam?! Asta pentru că m-am băgat în cârd cu ţiganii, băga-mi-aş! Fi-ţi-ar botezurile ale boalii, că aicea chiar te recunosc de vinovat! Botezat de puradei ne trebuia?? O să vină finii să ne ceară bani toată viaţa, mai născoceşte Abraham ceva, la cât îl plăteşte Voiculescu!

– Băi, am ajuns la despotism DNA în România! Trădătoarea de Kövesi mai vrea un mandat. Am auzit din sursele mele că s-a lăudat cum urmăreşte ea să prindă în funcţie şi puşcăria lui Videanu cu Berceanu! E portocalie rău ţărişoara!

– E albastră! N-ai citit că Iohannis vopseşte totul în albastru la Cotroceni? Poporul moare de foame prin hipermarketuri şi el se lăfăie-n azuriu cu profa de engleză! Degeaba ai făcut tu austeritate acolo şi n-ai schimbat nimic, a renovat ăsta după Neckermann, pe banii noştri! Şi eu nici măcar n-am luat ceva… adică am luat şi am dat mai departe, dacă mi-am oprit de-o sticlă cu whiskey şi-un carton de ţigări. Ca atuncea când navigam noi, mai ţii minte?

– Ba nici atât nu-mi opream, am fost întotdeauna corect cu oamenii din echipaj. A vrut odată nostromul să-mi dea o sticlă de ziua mea şi l-am debarcat la prima, prin Nigeria. Şi acum vin ţiganii cu Abrahamul lor să-mi spună mie că luam şpagă?!

– Eu ce să mai zic, ai văzut că filmările sunt scoase din context. Dacă s-ar da filmul needitat s-ar vedea cum l-am luat la bătaie pe ţigan când a afirmat că mi-a dat bani! Nici nu-i vocea mea, eram răguşit rău în perioada aia de la o nuntă la care chiuisem cu tine…

– Era frumos la nunţi… ne măream familia, îmi adunam intenţii electorale ferme… mi-a zis Mondialu aşa: "Nea Traiane, mânca-ţ-aş dictatura lu matale, jur pe ce-am mai sfânt – calu, puşculiţa şi doamna Udrea că ai mei o să te voteze în dreaci câte zile o să ai şi mandate la bulibăşie!" Ca să vezi cât durează jurămintele ţiganilor, confisca-le-aş smartfoanele!

– Lasă, nu te mai amărî, ai tu destule probleme la pensie. Am văzut cum te lupţi cu toţi pe Facebook. Ia zi, mai ai din poeziile pe care le scriai în voiaje, la tinereţe?

– Cum să nu mă consum, mă… astea-s numai lucrăturile ţiganului de Voiculescu. Da' de ce întrebi de poezii, vrei să le reciteşti? Parcă făceai mişto de mine, ziceai că sunt poet de cursă scurtă!

– Nu, frate… nu vezi că toată lumea scrie ca să iasă mai devreme? Nu cred să-mi scadă mai mult de un an la recurs şi trebuie să mă pregătesc. Îmi dai poeziile tale, le semnez eu că-i în familie şi ies repede din cantonament, ca scriitorii din fotbal. Ba poate mai scriu şi eu câteva după ideile tale, important e primul pas!

– Mirceo… fără supărare… poeziile, afacerile şi nevestele nu se dau. Frate-frate, da' creaţia literară-i pe bani! 

– Ăia 250.000 ajung?

– Taci dreacu, că-s cu sateliţii pe noi! Pe bani – adică în sensul că au valoare sentimentală inestimabilă. Lasă, la cât am marinărit amândoi scriem nişte tratate de specialitate. M-am gândit la un titlu: "Cum a vândut şi băut Văcăroiu Flota". Ce zici?

– Sună bine, da' nu spuneai tu că era aşa de beat că nici nu ştia ce-a semnat?

– Important e să iasă bine, ca să ieşi şi tu bine. Plus că sigur o să facem vânzare de-o să spargem piaţa. Ai văzut care-a fost best-sellerul de anul trecut? "Cronica de Cotroceni" a Săftoaicei! Păi dacă ea a vândut aşa de tare, noi luăm Herderul! Îţi spun eu, a scris mai mult din auzite, cu paharul prin pereţi! Dacă şi vedea, Nobel o chema!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare