HomePoliticO partidă în trei, de Revelion

O partidă în trei, de Revelion

În spiritul creștinesc al sărbătorilor de iarnă, Traian Băsescu, Adrian Năstase și Victor Ponta au hotărât să petreacă împreună noaptea dintre ani; reînviind astfel spiritul mort acum al vremurilor trecute, când armonia domnea, împreună cu Ion Iliescu onorificul, în România: Băsescu și Năstase erau vecini buni, iar Ponta reprezenta, ca avocat, cu cinste afacerile familiei Cocoș.

– Pisicuțule, excelentă idee ai avut cu reuniunea asta! Mă simt ca la întâlnirea cu colegii de Institut, când ne așteptau pe toți epavele din Marina Comercială!

– Nea Traiane, se vede că ai îmbătrânit, Moșule. Epave s-au făcut mai încoace, după ce l-a demis nea Nelu pe Moș Nicolae cu AKM-ul. Afacerea Flota, ți-amintești?

– Câteva chestii mi-amintesc eu. Da' dacă vrei amănunte, întreabă-l pe Moș Văcăroiu, el era la comandă pe-atuncea. Nu cred să fi reținut nici el multe aspecte, că și acuma tot cu Săniuța e plecat de sărbători!

– Haide, hai…matale nu uiți și nu ierți niciodată! Să lăsăm flota, că și ea ne-a lăsat de mult pe noi. Ți-au plăcut tablourile lui nea Adi?

– Băi, eu v-am zis să facem revelionul la mine, la Nana, m-a spart cu colecția lui! Două ore m-am făcut că-i admir echipa Olandei, de ziceai că-i Johan Cruyff în picturi! Nasoală boală are și ăsta!

– Zi mersi că, din cauza matale, a fost nevoit să vândă din tablouri. Ne prindea dimineața și tot nu ajungeam la Velasquez! Taci acum, vine nea Adrian!

– Sunt sigur, domnilor, că v-a plăcut pinacoteca mea, firește. Din păcate, grosul lucrărilor îl am în Zambaccian. Poate mergem dimineață să terminăm vizionarea, după ciorba de potroace. Ce ziceți?

– Adriene, după potroace nici nu știi ce mic încep să fiu! Nu mai rezist ca altădată, am și eu o vârstă de-acum!

– Ei, lasă, Traiane, ai auzit doar ce-a spus dna Udrea: ești prea mare chiar și pentru un partid politic! Păi dacă ești uriaș pentru dânsa, înseamnă că te ții, cum să zic mai elegant, de-a dreptul vertical!

– Nea Adi și nea Traiane, să lăsăm asperitățile trecutului. Ne-am adunat aici în semn de împăcare și să îngropăm securea războiului de altădată.

– Micule Titulescu, nu-i deloc o idee rea. Posed o secure indiană de colecție și cred că aș fi mai priceput în mânuirea ei decât am fost cu revolverul. Mai ales în prezența dlui Băsescu!

– Hăhăhă! Țin și eu acasă un topor marinăresc rămas de la ultimul voiaj. L-am păstrat amintire înspre amintirea flotelor ce trec!

– Păstrează-l cu grijă, am informații că dosarul Flota se va mai redeschide o dată. S-ar putea să-ți folosească, în revolvere nu poți să ai încredere! M-am ratat de la 10 centimetri, eu care iau mistrețul din alergare legat la ochi!

– Păi da, tu și Țiriac nimeriți mistrețul doar dacă-l legați la ochi! Pui un șpriț?

– Am niște Babanu la kil, că datorită ție nu-mi mai permit vinuri vechi de cramă. Merge cu-n Borsec?

– Minunat, nici eu nu mai beau whiskey de când m-am lăsat de Președinție. E scump rău, nene, și am rate de plătit la bancă!

– Te descurci tu, scoți ceva din Seychelles, cam un sfert din PIB-ul lor. Ai pus la termen?

– N-am pus deloc, au zis că n-au unde să-i mai țină pe-ai mei, au seifurile blocate cu ai tăi. Vii cu Babanu ăla? Da' ce facem cu Victoraș, de unde șampanie la prețul din Dubai?

– Eu sunt român adevărat și social-democrat, beau și eu ce bea toată lumea. Dacă vreți șampanie din aia, îl sun imediat pe Ghiță!

– Nu-i nevoie, firește. Aduc eu niște Zarea, tot din cauza dlui Băsescu aici de față. Deși el n-a băut așa ceva nici pe vremea dictaturii, nu se găsea Zarea la Anvers. Nu zicea domnia sa că a intrat în politică în nu știu ce mașină străină, iar eu în Trabant? Păi ce, Trabantul era românesc?

– Adriene, hai să ascultăm ce ne-a tors pisicuțul. Să uităm neînțelegerile, acum când suntem amândoi la pensie politică!

– Le uităm, firește. A fost o glumă, am ceva whiskey pentru dl Băsescu. Îl aduc imediat, voi serviți o țigară. Ia cu încredere, Traiane, sunt tot specialități olandeze. Nu te uita că-i ultima, mai desfac un pachet!

– Drăguț nenea Adi, sunt mândru că-i omul care m-a format! Îți dau un foc?

– Gata, am revenit repede! Pe Traian îl servesc primul, nu degeaba i-am acordat ultima țigară!

– Smith & Wesson?! Ce whiskey e ăsta? Mamă, și ce butoi are, parcă-i din crama de la Cotroceni!

– Victoraș, dă tu focul ăla de care ziceai! N-am un Burberry să-l înfășor după pe Trăienel, dar cred că merge și scoarța dobrogeană de pe perete. Mă ajuți să-l îngrop în crescătoria de găini? E închisă de mulți ani, nici Fiscul și nici dracul n-or să se uite acolo vreodată!

P.S. La mulți ani politicienilor noștri! Dragoste, Noroc și Avere tuturor!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare