HomePoliticOglindă, oglinjoară, care-i cea mai mare tâmpenie din țară?

Oglindă, oglinjoară, care-i cea mai mare tâmpenie din țară?

Bătălia pentru cea mai mare tâmpenie din țară e strânsă. Dintre impozitul pe “casnică” la CAS pentru apartamente, interdicția finanțării ONG-urilor din donații străine ori oligopolizarea pieței pâinii mie, sincer, mi-e tare greu să aleg. Așa că să le luăm pe rând.

1. Impozitul pe “casnică”

Nu sunt feminist defel, dar modul în care a fost prezentată această tâmpenie marca Ponta în presă a fost de o idioțenie sinistră. Toată presa o dădea, în sus și-n jos, cu impozitul pe casnică, de parcă nimeni n-a văzut vreodată în viața lui un bărbat șomer. În fine, trecând la idioțenia per se, pe lângă simpla întrebare cum naiba să-l impozitezi pe omul care nu lucrează, sunt tare curios cum se va aplica tărășenia asta. Guvernul zice că va fi plătit de cel care lucrează în familie și are salarii mari. Ori, cum în România lui 2013, până și salariul mediu care e undeva pe la 1500-1600 de lei e un lux, pe ai naibii burgheji care lucrează pe 500 de euro îi așteaptă vremuri și mai căcăcioase. De unde va veni, probabil, și impozitul pe hârtia igienică ce are două sau trei straturi, semn al statusului social al respectivei/respectivului.

2. Și apartamentele se îmbolnăvesc, nu-i așa?

La pachet cu impozitul pe casnică și pe copil major vaccinat vine și luarea cu japca de CAS pentru cei care au proprietăți imobiliare și închiriză apartamente. Nu știu alții cum sunt, dar eu, când am verificat ultima oară, apartamentele nu se îmbolnăvesc, nu tușesc și nici nu strănută. Dar, dacă tot vor plăti astfel contribuții la sănătate, zic să le deschidem și lor un cabinet medical să nu cumva să facă roșu-n gât și să nu apuce bătrânețea, ca să poată profita apoi și de pensia la care plătesc.

3. De la ruși vine interdicția

Singurul stat din lume care interzice finanțarea ONG-urilor cu bani din afară este, dacă nu mă-nșel, paradisul scăldat în vodcă al tovarășului Putin. Bogdan Diaconu, deputat PSD, o fi dat probabil o raită pe acolo și, la fel ca Dumnezeu în timpul Genezei, a văzut că e bine. Așa că și-a zis că și nouă ne-ar prinde bine așa ceva, că prea se lăfăie Tokes cu bani de la unguri. Oricine care a lucrat vreodată cu un ONG sau care știe o persoană care lucrează în acest mediu își dă seama de ce asta e o tâmpenie sinistră, așa că n-o să mai explic acum și de ce. Amuzant (cu ghilimele de rigoare) a fost însă răspunsul lui Victor Ponta. În loc să-i tragă o scatoalcă lui Diaconu și să spună să stea cuminte în banca lui, șeful Guvernului i-o fi zis, probabil: “Nush, frate, fă ce vrei, nu mă deranja cu toate tâmpeniile astea, io mă duc la Miami”. Și dus a fost, lăsând Parlamentul (ăla de 70%) să se decidă dacă o fi bine sau o fi rău.

4. Pâinea noastră cea de toate zilele

După ce burdihanele lor nu au fost mulțumite cu reducerea TVA-ului pentru panificație la 9%, cei de la Rompan și-au continuat lobby-ul la urechile Guvernului: vor ca pâinea să fie servită de acum înainte doar în locații speciale și cu case de marcat care știu să bată doar la făinoase. Iar Ministerul Agriculturii al Terțului Exclus, alături de Autoritatea Sanitar-Veterinară s-au și sesizat și lucrează la un proiect de acest gen, ca să-l omoare de tot pe micul producător și să le aducă mai mulți bani celor de la supermarketuri. Este clar că o asemenea măsură o să-i facă pe români mai sănătoși: să vedeți ce coapse o să facă pensionarii după ce fug 20 de km dus întors până la supermarket! Ba mai mult, prevăd și niște schimbări prin rugăciunea Tatăl Nostru: ceva de genul “Pâinea noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi, dar numai în locații speciale”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare