Pe sub deal și pe sub bloc, merge metroul lui Boc

de Victor Eugen Lungu , 13 mai 2016
Pe sub deal și pe sub bloc, merge metroul lui Boc

După cum se știe că iarna nu-i ca vara, la fel de adevărat este și faptul că promisiunile electorale atrag voturi. Cu cât sunt mai fanteziste și cu cât se bat mai mult cap în cap cu realitatea, sau vechile susțineri ale candidaților cu privire la astfel de promisiuni, cu atât mai multe voturi se obțin. Deși anul trecut declara că a face metrou la Cluj-Napoca este o soluție fantezistă care ar costa vreo 5 miliarde de euro ce i-ar cocoșa financiar pe cei 500.000 de eventuali utilizatori, acum mai puțin de o lună Emil Boc a început să spună ceea ce vor să audă cetățenii. Așa că a zis că trebuie organizată o discuţie pentru construirea măcar a unei linii de metrou.

Și cum Emil Boc vrea să demonstreze că nu este numai omul vorbelor, ci și al faptelor, ieri, conform colegilor de la „Ziar de Cluj”, a inaugurat primul tronson metropolitan al lucrării care leagă orașul Gilău (care de mâine va deveni cartier al municipiului Cluj-Napoca) cu Aeroportul Internațional Cluj. Această lucrare, făcută dintr-o suflare, pe o distanță de 7,5 kilometri, va deservi necesitățile tuturor cetățenilor din municipiu și din împrejurimi și va duce la o decongestionare clară a traficului pe axa est-vest. Întrebat de ce, la suprafață, de la Aeroport la Gilău ar fi cam 24 de kilometri, iar tronsonul proaspăt inaugurat în subteran are 7,5 kilometri, Emil Boc a zis că numai de atâția kilometri i-a ajuns banii la lucrarea executată cu firma Diferit. Adică a plătit 24 de kilometri dar s-au executat 7,5 kilometri, de restul intrând firma în insolvență, conform obiceiului locului.

Nu este un caz singular – a ținut să exemplifice primarul, la fel am pățit și la investiția Cluj Inovation City și la Parkingul de pe Negoiu. Și vorbim, totuși, de o inovație: cei 7,5 kilometri vor glisa de la o destinație la alta pe sub pământ. Se va realiza astfel o economie și la stațiile de metrou de pe parcurs. De aceea am și pus în interior numai patru vagoane.

Astfel, Cluj-Napoca devine al doilea  oraș din România cu metrou și primul oraș de lângă Dej care are metrou.

Nu mă întrebați cum am făcut primul kilometru de metrou, a declarat primarul – Investiția a costat puțin, foarte puțin, vagoanele de metrou fiind confecționate din rebuturile unor vechi troleibuze donate de către directorul Companiei de Transport Public, Liviu Neag.

Firește, vor beneficia de gratuitate la transportul cu metroul toți cei care vor reuși să urce în tronson. Căci, contrar poveștilor conform cărora ardelenii ar fi cam lenți, metroul lor circulă iute.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • AiVre'Tu Ciripel

  17 mai 2016 20:14

  Informatii havem domnuuu'! Deshpre pnl-pdl Cluuj. Bune la campanie, mo! Trimete-mi un mail unde sa dom in gat.

  raspunde comentariului
  • Tot io

   19 mai 2016 20:55

   Hai Eugene ca trece campania! Si avem marfa utilizabila. Nu ai aflat inca multe lucruri despre Ic Ponor!!!!!! Un mail ne trebuie.

   raspunde comentariului
  • Tot io

   19 mai 2016 20:54

   Hai Eugene ca trece campania! Si avem marfa utilizabila. Nu ai aflat inca multe lucruri despre Ic Ponor!!!!!! Un mail ne trebuie.

   raspunde comentariului
 • Clujean

  14 mai 2016 15:58

  Domnule scriitor la gazeta, inainte de a purcede la indeletnicirea in discutie, poate ar fi bine sa dat Start miniii. Sau sa te documentezi. Hai sa te ajut, daca nu ai reusit niciuna din cele de mai sus.Fituica intitulata Ziar de Cluj e un gunoi marca Liviu Alexa, fapt cunoscut de toti clujenii. Un individ aciuat prin Cluj, de prin Bistrita, cu pretentii desarte de gazetar si care si-a fixat ambâul sa fie primarele urbei in care a ajuns ca flotant. E cunoscut de majoritatea clujenilor ca fiind un individ fara scrupule, care ataca tot ce i se pare lui ca ii este potrivnic sau contravine intereselor lui meschine. Ataca de la personalitati, profesori, medici, tot ce ii cade la gura aia puturoasa. Revenind la chestiune, prin mizeriile pe care i le fată mintea in fituica lui, Alexa zice ca face misto de Boc, publicand tot felul de aberatii, fara nicio legatura cu realitatea, in speranta ca sar mai nimeri vreun retardat mintal care sa le si creada. Jalnic mod de a isi face campanie electorala. Articolul la care faci dumneata referire e doar unul dintr-o serie de tampenii debitate de respectivul, in acest sens. Vrei exemple? Iata niste titluri, demne de cascadorii rasului din presa "Downloadeaza un tablou omagial cu Emil Boc la implinirea procentului de 92 la suta din voturi! Mai e putin si face 100 si Clujul va fi primul oras din Romania condus de un zeu! Emil ADULATUL!", "Boc si Paszkany dau drumul la 1000 de spatii locative pentru tineri in Cartierul Tineretului", "Boc a inaugurat Filarmonica Clujului", "Emil Boc a inaugurat o telegondola ce va face legatura dintre Cetatuie si magazinul 7 Icre din Gheorgheni!"... etc. etc. Nu e clar ca omul e dus cu pluta? Iar dumneata, ca tot ziaristul impartial si bine documentat, ii canti in struna! Asta jurnalism de calitate!Mai studiaza, domnule ziarist, inainte de a deveni si dumneata un postac de teapa lui Alexa. Totusi, Academia Catavencu nu e o mizerie precum fituica lui Alexa.

  raspunde comentariului
  • Clujean

   14 mai 2016 16:03

   Imi cer scuze pentru unele greseli typo, stiu ca se scrie s-ar si nu 'sar', litere lipsa, etc... Scrierea pe un dispozitiv mobil e mai dificila decat cea de la tastatura. Sper ca oricum, textul e suficient de lizibil incat sa transmita ideea dorita.

   raspunde comentariului
 • mihai

  14 mai 2016 9:48

  Prostesc articol - dar să vezi cât de imbecilă e foaia aia cu numele "ziar de cluj" !!...

  raspunde comentariului
 • oana

  13 mai 2016 17:42

  Mai invata, E.Lungu ,prostul gust si lipsa de talent dau pe dinafara!

  raspunde comentariului
+