HomePoliticPe sub deal și pe sub bloc, merge metroul...

Pe sub deal și pe sub bloc, merge metroul lui Boc

După cum se știe că iarna nu-i ca vara, la fel de adevărat este și faptul că promisiunile electorale atrag voturi. Cu cât sunt mai fanteziste și cu cât se bat mai mult cap în cap cu realitatea, sau vechile susțineri ale candidaților cu privire la astfel de promisiuni, cu atât mai multe voturi se obțin. Deși anul trecut declara că a face metrou la Cluj-Napoca este o soluție fantezistă care ar costa vreo 5 miliarde de euro ce i-ar cocoșa financiar pe cei 500.000 de eventuali utilizatori, acum mai puțin de o lună Emil Boc a început să spună ceea ce vor să audă cetățenii. Așa că a zis că trebuie organizată o discuţie pentru construirea măcar a unei linii de metrou.

Și cum Emil Boc vrea să demonstreze că nu este numai omul vorbelor, ci și al faptelor, ieri, conform colegilor de la „Ziar de Cluj”, a inaugurat primul tronson metropolitan al lucrării care leagă orașul Gilău (care de mâine va deveni cartier al municipiului Cluj-Napoca) cu Aeroportul Internațional Cluj. Această lucrare, făcută dintr-o suflare, pe o distanță de 7,5 kilometri, va deservi necesitățile tuturor cetățenilor din municipiu și din împrejurimi și va duce la o decongestionare clară a traficului pe axa est-vest. Întrebat de ce, la suprafață, de la Aeroport la Gilău ar fi cam 24 de kilometri, iar tronsonul proaspăt inaugurat în subteran are 7,5 kilometri, Emil Boc a zis că numai de atâția kilometri i-a ajuns banii la lucrarea executată cu firma Diferit. Adică a plătit 24 de kilometri dar s-au executat 7,5 kilometri, de restul intrând firma în insolvență, conform obiceiului locului.

Nu este un caz singular – a ținut să exemplifice primarul, la fel am pățit și la investiția Cluj Inovation City și la Parkingul de pe Negoiu. Și vorbim, totuși, de o inovație: cei 7,5 kilometri vor glisa de la o destinație la alta pe sub pământ. Se va realiza astfel o economie și la stațiile de metrou de pe parcurs. De aceea am și pus în interior numai patru vagoane.

Astfel, Cluj-Napoca devine al doilea  oraș din România cu metrou și primul oraș de lângă Dej care are metrou.

Nu mă întrebați cum am făcut primul kilometru de metrou, a declarat primarul – Investiția a costat puțin, foarte puțin, vagoanele de metrou fiind confecționate din rebuturile unor vechi troleibuze donate de către directorul Companiei de Transport Public, Liviu Neag.

Firește, vor beneficia de gratuitate la transportul cu metroul toți cei care vor reuși să urce în tronson. Căci, contrar poveștilor conform cărora ardelenii ar fi cam lenți, metroul lor circulă iute.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare