HomePoliticPoliticienii cu mai multe vile, derutaţi de introducerea arestului...

Politicienii cu mai multe vile, derutaţi de introducerea arestului la domiciliu

În timp ce cu o mână îşi numără banii scoşi de la ultimul Cod Roşu, iar cu o alta îşi fac selfies cu iPhone-ul pe o pârtie de fiţe din Austria, politicienii noştri sunt frământaţi de griji, la gândul că de mâine intră în vigoare noul Cod Penal. Ei nu sunt speriaţi, cum greşit am fi tentaţi să credem, că ar putea ajunge mai repede la puşcărie, ci mai curând nedumeriţi de introducerea, în premieră în justiţia românească, a arestului la domiciliu.

„Mi se pare că mai trebuia umblat puţin pe lege, ne-a declarat un senator USL. Uite, de pildă, eu am zece dosare penale şi până acum eram mort de frică, fiindcă ar fi trebuit să stau după gratii cel puţin 20 de ani. Acum, potrivit noului Cod Penal, pentru cele o sută de milioane de euro pe care le-am furat, n-o să primesc mai mult de 2 ani de arest la domiciliu. Ei, dar aici intervine problema: aşa cum am precizat şi în declaraţia mea de avere, eu am trei vile în Primăverii, cinci apartamente la Unirii, patru case de vacanţă la Mamaia şi două cabane din lemn de abanos la Sinaia. Zi şi dumneata: dacă-mi dă judecătorul doi ani de arest la domiciliu, eu ce mă fac? Unde să mă duc mai întâi?”.

Pentru a rezolva această problemă, care-i macină pe sute de parlamentari, primari, magistraţi şi alţi corupţi, se pare că guvernul Ponta va modifica totuşi Codul Penal, deşi anunţase că n-o face. Astfel, în articolele de lege privind arestul la domiciliu, se va specifica foarte clar unde va fi ţinut politicianul condamnat penal: în lunile de iarnă, corupţii vor fi închişi în viluţele lor de la munte, unde vor trebui să devoreze un porc întreg, cu tot cu şorici şi urechi, între Crăciun şi Valentine’s Day, primăvara vor sta în apartamentele de lux din Bucureşti, vara vor fi obligaţi să şi-o petreacă la mare, unde vor semna condica de prezenţă pe plajă ziua şi în cluburile lui Mazăre noaptea, iar toamna, după atâta efort, vor avea program la dispoziţia deţinutului, la cabana lor de vânătoare din Apuseni.

Pentru a evita plictiseala şi monotonia, guvernul ia în considerare şi posibilitatea ca arestaţii la domiciliu să fie transferaţi şi la alte domicilii, dar nu ca Becali, de la Jilava la Poarta Albă, ci din vilişoara lor la bungalouri de figuri din Bahamas, Tahiti şi Mauritius, unde vor fi puşi în fiare. Evident fiare tinere, mulatre, siliconate şi cu analizele la zi.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare