HomePoliticPomana lui Ponta pentru prostul de Haralambie

Pomana lui Ponta pentru prostul de Haralambie

Haralambie e prost. E atât de prost încât nu s-a prins c-o să moară de foame cu o rată la bancă de 700 de lei, la o leafă de 1.100 de lei. În 2007, Haralambie a făcut un credit de nevoi personale ca să-și ia plasmă cu diagonala de doi metri, un Opel din 1991 la mâna a treia și o consolă PlayStation. Norocul de moment al lui Haralambie a fost că a dat peste un bancher la fel de prost ca el, care i-a dat mai multe mii de euro doar pentru că a promis, în scris, că le dă înapoi.

După ce a plătit rate câteva luni, Haralambie și-a dat seama că mașina e inutilă, pentru că n-are suficienți bani să-i pună benzină. A dat un anunț la mica publicitate și, după câteva luni bune de așteptare, a izbutit să vândă Opelul la nici jumătate din prețul pe care-l plătise. Cu plasma a fost nițel diferit: îl dureau ochii de la ea. În garsoniera lui confort III, de 16 metri pătrați, televizorul avea o suprafață mai mare decât baia, așa că l-a vândut și p-ăsta. Iar fără plasmă, ce naiba mai faci cu un PlayStation?

La nici un an de când a luat creditul, Haralambie a rămas fără mașină, televizor, consolă, dar cu o rată de 700 de lei la un salariu de 1.100 de lei. Doar v-am zis că Haralambie e prost.

În 2014, prim-ministrul Victor Ponta a apărut la TV și l-a anunțat pe Haralambie că-l scutește de jumătate din rată, pentru a încuraja consumul. De fericire, și cu bani mai mulți în buzunar, Haralambie s-a dus cu băieții la barbut. A pierdut tot, dar nu contează, a consumat și câteva beri la PET și, până la urmă, asta era și ideea Guvernului – de-a încuraja consumul.

900.000 de români vor beneficia de noua măsură luată de Ponta, destui fiind la fel de proști ca Haralambie. Ăia mai deștepți, care n-au făcut credite fără să gândească, le vor plăti proștilor datoriile la bancă. Și da, e posibil ca premierul să fie undeva la mijloc, adică un pic inteligent, tocmai pentru că ține cu proștii. Un lucru e cert: Haralambie va vota cu USL!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare