Ponta – profeţii din piscină

de Marius Ghilezan , 22 octombrie 2019

Cineva spunea că emisiunile din piscina publică a lui Lucian Mîndruţă ar trebui reluate. La ore de vârf şi de maximă audienţă. Dacă Siviu Brucan, în carne, nu este. în spirit şi-a găsit sălaş. Se poate, şoptesc scenariştii succesului reluărilor la timp. Şi de poveste. 

Citește si: În România două lucruri sunt infinite: coloana lui Brâncuși și prostia lui Ponta

Un amestec între emisiunea din piscină şi “Profeţii din trecut” ar fi exact ce ne lipseşte în noua media, în care feeling-urile sunt mai importante, decât realităţile. 

Dacă Silviu Brucan, păstorul GDS-ului nu mai e în trup, în spirit el e mai prezent printre noi mai mult ca oricând.

Selecţionerii chipurilor de impact l-ar putea recomanda pentru o primă emisiune, băgat în apă până în gât, pe Victor Ponta.

Liderul Pro România este tot ce are mai bun politica românească în materie de profeţii cu ancore în trecut. Omul care şi-a anunţat demisia din PSD pe reţelele sociale ar putea fi invitatul special, cel ce ar transmite cele mai ascultate profeţii.

El nu va vota un guvern Orban, fiind singurul care ştie de ce. Mulţi cred că vine Predoiu, piua a doua. Nu Silviu Predoiu, rezervistul SIE, ci Cătălin, file din lunga poveste a statului de la curbe, unde chipiile trosnesc.

Dacă n-ar exista, Ponta ar fi trebuit inventat. El e singurul bărbat pe care dacă-l aduci în casă şi nu-i oferi nevasta, zgârâie mobila şi anunţă tot cartierul ce bună e ea. Soţia.

Victor Ponta e imprevizibil doar pentru cei ce cred că independenţa justiţiei se câştigă doar cu mânuţe de carton, ridicate în pieţele publice, precum stâlpii lui Rudolph pe timpul inchiziţiei.Ponta e previzibil.Toţi ştim că el e doi într-unul. Fie nuntaşul noului PSD, cu el în locul antrenorului federal, fie groparul care aruncă ultima fărâmă de pământ peste partidul lui Ion Iliescu. Nărăvaş din fire, nu poate sta la mijloc. După ultima ratare de vineri din CEx, unde iar nu a reuşit să-şi bage în teren jucătorii cu banderolele negre, îi rămâne timp pentru profeţii. A votat căderea guvernului, dar nu şi numirea succesorului. De aceea i se potriveşte titlul de profet, mai mult decât cel de antrenor.

Dacă emisiunile din piscină s-ar relua, lumea şi-ar reaminti mai mult de Silviu Brucan, decât de paharul de whisky ţinut de Norica Nicolai pe sâni. Dar novaţia artei dialogului spune că pentru #metoo-ul noii politici, trebuie feţe cu amintiri din trecut, capabile să aducă rosturi noi believerilor comunităţii peturilor, lovite de asfalt. Ponta e personajul. E chiar însuşi eroul.

N-ar mai fi nevoie de şedinţele lungi ale corbilor din Pădure, agenţi de influenţă, activarea reţelelor de transmitere a mesajelor Unităţii. Un Ponta aducător de veşti e ca bulina de pe casele cu risc seismic. O vezi şi nu ştii când cade peste tine.  

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+