Ponta a spălat bani în scop caritabil

de Nestor , 07 septembrie 2016

Ca doi membri apropiaţi, nu doar de familie pesedistă, Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă s-au întâlnit deseori în cadru intim pentru a pune la cale mersul victorios al social-democraţiei româneşti. Cu ocazia unei vizite a celui de-al doilea la unul din domiciliile primului (pe când nu era încă Prim-ministru), Ghiţă şi-a pătat pantalonii cu cafea, spălarea acestora devenind o acţiune imediat necesară, la faţa locului. Din neatenţie (doamna Daciana nefiind în acasa respectivă), amicul Victor Viorel a spălat pantalonii cu tot cu cei 220.000 euro aflaţi în buzunarul de la spate, legaţi cu elastic. Proprietarul pantalonilor nu s-a supărat pe inabilitatea gazdei, solicitând ca în schimbul sumei să fie plasat pe un loc eligibil de deputat şi membru apoi al Comisiei SRI. Dl Ponta a fost de acord cu solicitările bunului său tovarăş, plusând doar cu o şampanie de 1800 de euro pe datorie, băută mai târziu împreună în Dubai, pe sistem socialist şi echitabil.

Aceasta este adevărata poveste din care DNA face acum ţânţar-armăsar, şi nu varianta spălării banilor având ca finalizare sponsorizarea vizitei lui Blair în România pesedistă. Protestăm şi noi, alături de Băsescu, faţă de abuzurile incredibile ale procurorilor chitiţi să distrugă tot prestigiul clasei politice româneşti anterioare dictaturii tehnocrate. A considera că un politician de frunte nu mai are dreptul să spele o sumă atât de modestă ni se pare o culme a nemerniciei legiferate. Suntem siguri că şi printre procurori sunt destui cărora nevestele le-au spălat pantalonii la pachet cu banii din buzunare. Chiar dacă pentru noi, ca jurnalişti, fenomenul este imposibil datorită buzunarelor goale de când nu ne mai plăteşte Băsescu suntem alături de domnii Ponta şi Ghiţă în perplexitatea lor declarată. Nu toţi avem, ca doamna europarlamentar Corina Creţu, angajaţi specializaţi în spălarea lenjeriei şi care să caute mai întâi bine în buzunare, doar-doar or găsi vreun email printat de la purtători de pantaloni supradimensionaţi ca dl Colin Powell.

Oricum, Biroul de Presă al dlui Blair a declarat că musafirul Tony a găsit banii pe jos lângă maşina de spălat a familiei Ponta, crezând că sunt timbre locale şi colecţionându-i în scopuri caritabile. Banii (pe post de timbre rare, cu capete de boi româneşti) au fost scoşi la licitaţie de Sotheby's, fondurile încasate mergând spre spitale şi case de copii. Iată cum, fără intenţie, domnii Ponta şi Ghiţă au contribuit la binefacerile laburiste din Regat; fără să pretindă la schimb vreun combinat pentru prieteni indieni, aşa cum s-a întâmplat atunci când domnii Năstase şi Blair şi-au spălat pantalonii împreună, în vana de la Cornu cu Turneri pe pereţi.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+