Ponta intră în campania pentru Alegerile Locale în stilul propriu, copy – paste!

de Eugen Cismasu , 18 august 2020

În plină precampanie pentru Alegerile Locale, după ce a împânzit drumurile naționale cu panouri publicitare în care se prezintă in personam alegătorilor din întreaga Românie, ca și cum ar candida la Primăria fiecărui municipiu, fiecărui oraș și fiecărei comune de țară, fostul premier și-a surprins activul de partid și de stat pe tușă cu o deplasare fulger în China, țara pentru care, nu demult, se transformase într-un veritabil agent de influență.

Trei surse separate, însemnând un omuleț roșu, unul albastru și unul portocaliu de pe sigla stilizată a ”Pro România”, ne-au dat de înțeles faptul că vizita ex - premierului român în China nu se datorează, aşa cum am fi tentaţi să credem, faptului că el s-ar fi îndrăgostit iremediabil de jucăriile chinezeşti cu baterii, ci unui motiv de-a dreptul şocant. Potrivit mai sus amintitelor surse de încredere, Ponta va pleca la Beijing ca să-şi cumpere o duzină de copii ieftine, din genul ”sase la zețe mii de euro” care să participe în locul lui la campania electorală pentru localele din întreaga Românie.

„E singura ţară de unde putea alege aşa ceva: în Japonia n-ar fi găsit o sosie perfectă, fiindcă japonezii nu mint niciodată şi, în plus, sunt şi foarte harnici, pe ăia nu-i convingi nicicum s-o frece toată ziua pe la televiziuni, iar în Coreea de Nord există un singur om la fel de gras ca Ponta, şi ăla are de minţit la televiziunea lor. În schimb, în China sunt cel puţin câteva sute de milioane de chinezi care seamănă leit la fizic şi apucături cu Ponta şi ar putea să apară la televizor în locul lui, şi-n timpul ăsta prezidentul Pro România via China poate să stea, liniştit, în faţa ecranului, să mănânce pop-corn şi să bea suc, păstrându-şi forţele intacte pentru turul II”, ne-au șoptit sursele multicolore.

Echipa de imagine a lui Victor Ponta pare încântată de idee, iar unul dintre membrii ei, domnul Rimel Palavra, e convins că, la cât sunt de agili, alegătorii sigur n-o să-şi dea seama că onor chinezii care le intră în bătături sunt doar niște copii şi mai ieftine decât originalul. Pentru a-l imita perfect pe Victor Ponta, copiile chinezești va fi puse la îngrăşat vreo 20 kg, vor fi învăţate să arunce cu mingea de baschet la coş, să de copy – paste din mesajele politice ale contracandidaților şi, de asemenea, vor memora câteva cuvinte uzuale în limba română, folosite cel mai des de fostul premier: „Nu ştiu, n-am idee!” „Habar n-am!”, „N-am fost acolo, nu e vina mea”, „MTO? Poftiţi?”, „Mersi, vă pup, pa, pa!”.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+