Prădătorul și supraviețuitorii

de Bleen , 14 decembrie 2016
Prădătorul și supraviețuitorii

În ciuda campaniei relativ echilibrate și cuminți, PSD rămâne un partid retrograd și corupt. România nu va exploda mâine în milioane de țăndări, dar nici nu va face vreun pas spre însănătoșire. Se va afunda în continuare în mocirlă. Iar patru ani pierduți nu sunt deloc puțini când ai deja 28, 36 sau 43 pierduți. Dacă am avea mai multe vieți poate că ne-am pierde una, de curiozitate, în România. Dar nu avem.

PSD-ul funcționează ca o rețea de găști de pradă și supraviețuire. Și acesta este modelul pe care l-a experimentat și perfectat și pe care îl propune în continuare românilor: prădătorul și supraviețuitorii. Și atâta timp cât va fi condusă de PSD România va rămâne o rețea de găști de pradă și supraviețuire, ca în Mad Max.

Sub PSD, România e o societate de vânători-culegători. De prădători și supraviețuitori. Vânători de bani de la buget și culegători de pe jos. Baronul care sparge seiful și țăranii care îl țin de șase, fac zid în jurul lui și așteaptă să li se arunce firimituri sau chiar câte o ciosvârtă.

Rețelele de corupție, blocate temporar, vor reîncepe să funcționeze. Oamenii care trăiau sau subzistau pe lângă ele vor răsufla ușurați. Vom pierde în continuare resurse și timp și oamenii vor rămâne în aceeși stare de dependență față de rețelele de corupție. Se vor duce în continuare miliarde de euro din banii contribuabililor pe autostrăzi fantomă sau care se surpă, pe castelele și limuzinele politicienilor și funcționarilor, pe diamantele amantelor și costumele aurite ale directorilor de spital. Mafia informatizării va suge încă câteva miliarde fără a da nimic în schimb.

Sistemul de educație se va scufunda în dezastrul bine organizat de mafia universitară și propovăduitorii educației ceaușiste. Încă patru ani pierduți. Adică o treime din anii de educație preuniversitară a copilului. Să nu ne amăgim, răul pe care îl poate face guvernarea PSD e important, chiar dacă limitat. PSD, cu toate încercările sale de înnoire, e un partid de oameni cu o viziune asupra lumii limitată la un grătar cu manele și o coadă la tacâmuri ‘86. Încă patru ani pierduți în educație pentru cei care au copii de școală? Încă patru ani pierduți în sănătate? Încă patru ani pierduți în infrastructură și informatizare?

Dacă PSD-ul va fi așa cum a fost întotdeauna vom vedea iar un exod către Occident. E singura soluție dacă vrei educație și sănătate, civilizație și infrastructură, dacă vrei să-ți trăiești viața și altfel decât cu nervii întinși la maximum în timp ce stai parru ore la coadă la depuneri online într-o clădire dărăpănată, înconjurat de bolovănoși agresivi, umilit de funcționare-precupețe, cu palpitații la inimă și dureri de spate și toate astea fiindcă de informatizare se ocupă o firmă a unui pesedist care a luat 700 de milioane fără să facă nimic, de educație se ocupă Androneasca și mafia culturii ceaușiste iar medicamentele și spitalele sunt sub mafia rudelor vreunui ministru pesedist și directorilor la costum cu fir de aur.

Poate că, până la urmă, asta e soluția. Să plecăm. Și avem toți de câștigat. Și noi și ei. Noi trăim într-o lume civilizată, în secolul XXI, lor le rămâne țara și s-o facă așa cum visează în nostalgiile lor cu Ceaușescu, Năstase și Sebi Ghiță, cu smartfoane făcute la Găești, cuplete cu Rodica-Popescu Bitănescu, călușari chinezești, ii supraelastice, banane de Dăbuleni, Dacii care merg reparate cu o bucată de sârmă, sifonării și boom-ul industriei de remaiat ciorapi rupți pe scara autobuzului.

Ne mai permitem încă patru ani ca supraviețuitori sub papucul de pluș cu fir aurit și șapte melodii al baronului-prădător de tip Dragnea sau Secureanu, Ghiță sau Cozma, Ponta sau Mazăre?

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • sorin lungu

  22 decembrie 2016 17:49

  Oferta imbatabila oportunitate pe internet. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre sorin.lungu07gmail.com

  raspunde comentariului
 • un cetatean

  19 decembrie 2016 15:20

  Acum se sifoneaza banul public......sensul cuvintului sifonarie s-a schimbat......sifonarii ajung pe la DNA si apoi intra la cazare-hrana din banii statului.........

  raspunde comentariului
 • un cetatean

  19 decembrie 2016 15:20

  Acum se sifoneaza banul public......sensul cuvintului sifonarie s-a schimbat......sifonarii ajung pe la DNA si apoi intra la cazare-hrana din banii statului.........

  raspunde comentariului
 • un cetatean

  19 decembrie 2016 15:19

  Acum se sifoneaza banul public......sensul cuvintului sifonarie s-a schimbat......sifonarii ajung pe la DNA si apoi intra la cazare-hrana din banii statului.........

  raspunde comentariului
 • mein kampf

  16 decembrie 2016 12:45

  Parearea mea este ca avem o perceptie gresita despre PSD si restul partidelor care mai fac acte pe scena fara public a Romaniei. Actualul PSD reprezinta tot romanul care in ultimii ani a lins cu sarg unsoarea nu numai de pe oala de varza ci chiar si dinauntru, cu alte cuvinte au facut si ei un ban deoparte ca sa isi permita 13 case, 15 masini, copii la studii afara, amante in tara poze in presa local, poze cu personalitati la TV si in presa centrala, sponsorizari la biserici si alte nevoi din astea. Pe toti ii uneste o crezare nu liciitatiile trucate, sau spaga umflata este cauza crizei de veci din Romania, care se stie e din cauza lui Basescu. Si atunci ce cauta ei la PNA, Diicot, DNA? Exact - sunt asupriti, Sistemul, binomul si cum naiba l'or mai numi ii haituieste politic. Din pacate pentru ei nu mai e varianta in viata asta, ei nu o sa faca altfel decat ce au facut pana acuma.

  raspunde comentariului
 • gore

  14 decembrie 2016 15:59

  Să fim optimiști n-aduce votu' ce aduce DNA-ul. Crăciunul viitor ar putea fi foarte răcoros pentru cel puțin pentru trei personaje din poză. Nea Nelule nu cumva să ne părăsești prematur! Dosarul revoluției e pe terminate și să vezi emanații. Tăriceanu n-apare-n poza probabil a sărit coada.

  raspunde comentariului
  • nicu

   14 decembrie 2016 18:33

   vorba baietilor de la AC nu ne putem bizui la nesfarsit pe cele doua doamne , Kovesi si doamna cu coasa , ca sa scapam de ei ! mai trebuie sa punem si noi umarul la treaba asta .

   raspunde comentariului
+