Primul edil al țării merge în Parlament să-și ia like-urile înapoi

de Paul Gabor , 22 februarie 2016
Primul edil al țării merge în Parlament să-și ia like-urile înapoi

Am avut o noapte grea, mi-am găsit gândurile răvășite printre cearceafuri, iar zorii zilei au venit pe când eu vorbeam cu Dana Grecu. În genunchi, la marginea patului, îmi spunea ”Măi Paule, am făcut și noi o caterincă mică, așa, de control. Oamenii amorțiseră în casă și ne-am gândit noi că-i mai bine să-i chemăm în piață, să se relaxeze nițel. Las-o naibii cu evacuarea, nu ne-a scos nimeni cablurile din priză. E la mișto. Ce, ești prost?”

Surpriza mare a fost atunci când și Iohannis a intrat în dormitor cu o cafea în mână și a tunat săsește ”Azi mă duc, dragule, în Parlament. Simt nevoia să le vorbesc reprezentanților despre politica internă.” După care a dispărut la fel de vijelios cum a intrat, lăsând-o pe Dana în genunchi, cu palmele împreunate, la marginea divanului. E tare Klaus! Merge la parlamentari să le vorbească despre ”banalul administrativ” sau despre ”heirupismul” prezidențial? Că nu a specificat nimic în acest sens.

Îngrozit că lumea a scos dopul din cada cu like-uri și că se scurge simpatia ca eforturile pe apa Sâmbetei, președintele voiajor s-a hotărât să glăsuiască. Va fi prima prezență a prealuminatei făpturi prezidențiale din acest an în fața Parlamentului. Tremur de emoție, dacă aș fi femeie probabil că mi-ar sări jartierele cât colo și m-aș îmbujora toată, din cap până-n vârf de piciorușe.

Hmm, politică internă. Despre asta dorește să ne vorbească Klaus:

- Va aborda jenanta problemă a doctoratelor plagiate ce împânzesc învățământul românesc?

- Vreun cuvințel despre copiii de la Marie Curie și faptul că vin medici din străinatate, va ventila emoțional pe tema asta?

- Își va cere scuze că l-a luat gura pe dinainte și că s-a alăturat cauzei unei televiziuni private prin declarațiile neinspirate de acum câteva zile?

- Pe principiul ”Dacă cei din jur îți spun că ești beat…” își va reconsidera poziția față de consilierii săi, în special față de Dan Mihalache care a devenit extrem de toxic prin atitudinea sa din ultima vreme, mai ales prin pupăturile cu Gâdea?

- Vreo explicație despre drepturile pe care britanicii le vor retrage cetățenilor străini? Scuze, asta e politică externă, iar președintele va avea astăzi cu totul și cu totul alte preocupări.

Îl aștept să vină, să-și arunce paltonul pe spătarul scaunului, să-și regleze scrâșnetul măselelor și să vorbească. Ar fi timpul să ia coarnele taurului în mâini și să danseze bărbătește în arena politică. PNL-ul e varză, PSD-ul pândește fără milă, tehnocrații din guvern își dau cu stângul în dreptul, Oprea încă e-n dubii dacă să intre sau nu la pârnaie, neprihănitul de Bușoi a fost retras în sfârșit din lupta pentru primăria capitalei, iar casa pierdută în tribunal așteaptă și ea să se așeze cuminte la locul ei. Cum ne va îmbrobodi Iohannis azi? Încă o dată ne va spune că privește atent situația generală și va avea o ”abordare stângace”?

După atâtea vizite la Miami aștept ca președintele să treacă mingile peste fileu, cu prima doamnă aplaudând voioasă din tribună. Sunt curios dacă a înțeles ceva din reacțiile societății din ultimele zile sau dacă șeful cancelariei i-a șoptit din nou ”Lăsați, că e proști mulți pe net”.

Se duce de râpă și mirajul neamțului corect și cinstit, un singur om a reușit asta în mai puțin de un an de zile. Fără efort, fără să-i cerem să defăimeze pe nimeni. Mitul gospodarului a fost făcut terci în doar câteva luni de un președinte ezitant, legat cu sfori de manșetă, vizibil iritat când nu-i iese șepticul. După un comunist îmbătrânit în rele, un geolog moale învins de sistem, un marinar-primar aproape obscen, a venit rândul altui gospodar galonat din provincie.

Blestemul Cotrocenilor - când nici nu te aștepți, se umple de edili mărunți. În ritmul ăsta, la următoarele alegeri îl vom vota, efervescenți, pe cel din Peștera constănțeană. Măcar ne va umple țara cu mori de vânt.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Golanis

  26 februarie 2016 6:57
 • Golanis

  26 februarie 2016 6:56
 • Ciolanis Satana Klau-SS

  26 februarie 2016 6:55
 • Ciolanis Satana Klau-SS

  26 februarie 2016 6:55
 • Ciolanis Satana Klau-SS

  26 februarie 2016 6:53

  Topul 10 al companiilor germane, după cifra de furt, exploatara a romaniei si a sclavilor iobagilor roamnii de pe mosia austroungara numita Romania lagar de exploatare si exterminare colonie de maimute congoleze, prezente în România, este dominat, potrivit datelor Registrului Comerului, de Continental, cu o cifră de exploatre si furt de 1,8 miliarde de euro, în 2013.ÎI urmează retailerul Kaufland cifră de evaziune fiscala si furt de 1,6 mld. euro i Telekom România Romtelecom i Cosmote, cu o cifră de evaziune fiscala, expluatare si furt de 1 mld. euro. Pe locul patru se află Metro Cash Carry 1 mld. euro, pe cinci Rewe 497 mil. euro, pe ase Schaeffle 370 mil. euro, apoi Siemens 350 mil. euro, Billa 308 mil. euro, Allianz-

  raspunde comentariului
 • Ciolanis Satana Klau-SS

  26 februarie 2016 6:07

  Ciolanis Satana Klau-SS121.000 euro pe noua masina de lux mercedes achizitionata din banii nostri de catre SPP si Administratia Prezidentiala, din banii nostri, ai iobagilor ai sclavilor pe mosia austroungarilor daca ne apropiem de ....realiate . modest , foarte modest pt. cineva care a debutat ca Ciolanis....Baby-Brooker

  raspunde comentariului
  • Alin

   23 martie 2016 10:42

   Tantalaule, l-ai citit prea mult pe ponta-galaxie, numai prostu' ala spunea despre romani ca-s iobagii teutonului. Cap de creta, masina este a Institutiei Prezidentiale, nu a lui Iohannis. Ar fi fost bine ca Romania sa nu aiba o masina mai acatarii pentru Presedinte? Cu ce ai fi vrut sa mearga Presedintele Romaniei, oricare ar fi fost el, cu trotineta? Incetati cu cenzura, va descalificati singuri.

   raspunde comentariului
+