HomePoliticParlamentProiect de lege: deținuții, eliberați nu după câte cărți...

Proiect de lege: deținuții, eliberați nu după câte cărți scriu după gratii, ci după câți copii fac!

Un grup de deputați, aparținând tuturor partidelor aflate în Parlament, va depune, săptămâna viitoare, un proiect de lege prin care se cere interzicerea eliberării condiționate în funcție de numărul de cărți scrise după gratii. Deputații, majoritatea foarte tineri, dar deja putred de bogați și de corupți, susțin că încurajarea scrierii de cărți pe bandă rulantă, pentru micșorarea pedepselor, e una dintre hibele Codului Penal românesc.

”În ziua de azi, cărți poate să scrie orice analfabet din clanul Becali, care și-a făcut primele două clase cu oile la munte și următoarele clase din ciclul primar cu oile la șes, în transhumanță. Deci e ceva cu totul irelevant, de ce să merite un deținut să iasă afară din pușcărie mai devreme pentru că scrie o lucrare științifică din care nici el nu înțelege nimic? De aceea, noi propunem o adevărată probă de foc pentru deținuți. Ei trebuie să demonstreze că au sânge în instalație nu umplând bibliotecile cu maculatură, ci umplând România de copii. Pentru că nu e nicio problemă să ții după gratii un corupt care scrie în trei luni zece cărți, mai ceva ca Balzac, dar ar fi o crimă să nu eliberezi pe tatăl a vreo șapte copilași, cum e domnul Borcea! Cum să stea atâția copii departe de tăticul lor?”, ne-a declarat unul dintre inițiatorii proiectului de lege.

Potrivit parlamentarilor, pentru fiecare copil făcut după gratii se va scădea din pedeapsă un an, fapt care ar putea duce la o rapidă golire a pușcăriilor românești, și așa foarte aglomerate. Se pare că inițiativa a fost foarte bine primită de corupții aflați deja la închisoare sau pe cale să intre. Radu Mazăre, de pildă, s-a apucat să mai fure câteva milioane de euro, pentru că, susține el, la câte panarame vor veni să-l viziteze la vorbitor, ar însemna să i se scadă din pedeapsă vreo 20 de ani, or el nu a furat până acum decât de vreo 10 ani de pușcărie. Miliardarul Ioan Neculaie a luat deja legătura cu Biăncuța și Cruduța, care au susținut că, deși în general ele nu prea înghit copiii, de data asta vor face o excepție și-i vor turna magnatului vreo trei plozi de căciulă, că ăsta a furat mult. Dănuț Șova l-a sunat deja pe Bănicioiu, să-i trimită în arestul la domiciliu nu doar o fată, ci și instrucțiunile de utilizare, deoarece e atât de prost încât până mai ieri credea că pe copii îi aduce barza.

Singurul nemulțumit de inițiativă este, potrivit surselor noastre, Dan Voiculescu. Mogulul de la Antene susține că măsura ar fi discriminatorie, întrucât,  după cum se știe, el îi tot fxxe de vreo zece ani pe Badea, Gâdea și Ciuvică și totuși până acum nici unul dintre ei n-a rămas gravid.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare