HomePoliticPSD se germanizează: Vanghelie și-a descoperit și el strămoși...

PSD se germanizează: Vanghelie și-a descoperit și el strămoși nemți!

După ce Mazăre i-a redescoperit brusc pe mătușa Hedda și vărul Miși, nemți de-ai noștri, din poporul pesedist, pangermanismul românesc pare să devină un trend în moda politică. Marian Vanghelie a declarat că și el este german pe persoană fizică într-o proporție destul de babană, urmând linia străbunicului său matern. Acesta a fost un explorator pe nume Johann Van Geldich și care, ulterior călătoriilor transoceanice, a considerat că a găsit în România tribul potrivit, căsătorindu-se cu o băștinașă. 

Născut la Berlin, lui Van Geldich nu i-au plăcut de copil rigiditatea și stilul militarist al locului. Fascinat de cărțile lui Karl May, a vrut să admire personal tărâmurile descrise cu atâta pricepere de autor fără să le fi văzut vreodată. A cutreierat Americile în lung și-n lat, dar a constatat astfel falsitatea narațiunilor escrocului-scriitor. N-a fost niciodată atacat de piei-roșii doritoare să-i colecționeze scalpul ci, dimpotrivă, indigenii l-au primit cu onoruri, oferindu-i femeile lor contra rețetei schnapsului. Plictisindu-se de moarte, nemaigăsind bizoni pe care să-i vâneze deoarece fuseseră lichidați de Buffalo Bill, Van Geldich a părăsit deziluzionat lumea de peste ocean. Întors în Germania, a aflat de la un bun prieten că aventurile visate puteau fi întâlnite mult mai aproape, într-un loc exotic numit România.

I s-a povestit despre mulțimile bizonilor românești care, în pofida eforturilor autorităților de a-i alfabetiza, se împotriveau cu succes dispariției. Mărturiile prietenului evocând periplul pasionant în cursul căruia a fost mereu agresat, jefuit și cotonogit l-au determinat să abordeze vitejește același itinerariu. Satisfacțiile au fost pe măsura promisiunilor: deposedat de haine și bagaje la întâlnirea cu un trib din zona sudică a României, Johann s-a îndrăgostit de o băștinașă ochioasă și experimentată în lectura cărților citite pe pasiențe. Van Geldich a adoptat chiar, la rându-i, tradițiile tribului adoptiv, găsindu-și sfârșitul împușcat de un Comisar Moldovan al timpului. Puradeii săi romgermani au mers însă mai departe, strănepotul Marian fiind acum mândru cu rădăcinile sale nemțești.

Sunt indicii că tendința va continua în PSD, însuși Ion Iliescu anunțând că tatăl său a fost, în realitate, agent acoperit al serviciilor externe coordonate de Berlin, având o importantă contribuție la sabotarea influenței bolșevice în România. Deutschland über alles, pă sistem, să știe! 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare