HomePoliticPuşcăria Poporului

Puşcăria Poporului

După cum probabil ştiţi, avem cel mai penal Parlament din istoria parlamentelor lumii. Din noul legislativ fac parte doi condamnaţi definitiv, 15 trimişi în judecată şi cinci cercetaţi penal. Un scor modest, la cât s-a furat în România, în ultimii 22 de ani, pentru că este evident că se putea şi mai bine. Totuşi, lăudabil e faptul că acum ţara noastră este cu adevărat o democraţie autentică, întrucât, spre deosebire chiar de democraţii de tradiţie, gen Marea Britanie sau Statele Unite, la noi până şi puşcăriaşii au ajuns să aibă reprezentare legitimă în Parlament. Parlament care, în mod firesc, n-ar mai trebui să se numească acum „Casa Poporului”, ci „Puşcăria Poporului”. Fiindcă apele s-au mai liniştit, am încercat să stăm de vorbă cu câţiva dintre românii care au votat, spre a le afla opiniile, gândurile, speranţele de viitor, întrucât, aşa cum ar fi zis şi strămoşii noştri romani, „Vax populi, vai de ei”.

Mitică Pieleanu, 54 de ani, recidivist: „Dom’le, io acu’ o săptămână m-am liberat, da’ cred că mai bag un viol scurt, să mă-ntorc la loc, păi ce, sunt prost să m-apuc de muncă? Mă duc la mititica, potol asigurat, căldurică asigurată, vizite conjugale, mai fac şi nişte pantofi, primesc bani şi-s mai bine plătit decât ăia din fabrici… Îmi pare rău că n-am apucat şi eu să mă-nscriu la USL sau măcar la PP-DD, când am văzut câţi puşcăriabili au pe liste mi s-a făcut rău de ciudă! Păi ăia sunt găinari, tati! Cum să bagi în Parlament unu’ care-a făcut bişniţă cu terenuri sau a ciordit nişte bani de la stat? Ăla e infractor? Dacă tot voia electoratul să aleagă un infractor sadea, mă alegea pe mine, că am 19 ani de puşcărie pe hârtie, e drept că n-am executat decât vreo zece, dar lumea ar fi apreciat. Păi ori suntem infractori, ori nu mai suntem?”

Maricica Aghiorţoaiei, 43 de ani, casieră: „Am votat un candidat al PSD, acuzat de deturnări de milioane de euro din fonduri europene, pentru că m-am regăsit în el. Aş fi avut de ales între un medic neurochirurg şi un telectual d-ăsta cu ifose, doctor la Sorbona sau cam aşa ceva. Ce treabă am io cu ăştia? Io cu candidatul PSD m-am identificat, fiindcă şi io am fost acuzată de delapidare, la o alimentară unde am lucrat, şi numai io ştiu câtă şpagă am dat să scap. Vă daţi seama cât a dat bietul om ca să scape el? De-aia, mi-a fost milă şi l-am votat şi sunt sigură că o să-mi reprezinte bine interesele. Dacă ar da o lege şi pentru noi, casierii săraci, prin care să putem fura până la o anumită sumă, nu mult, da’ aşa, cât să ne descurcăm mai bine, ar fi grozav!”

Alexandrina Pulbere, 77 de ani, pensionară: „Maică, io am votat cu domnu’ Dan şi-mi pare rău că n-a ieşit deputat! Pe de altă parte, mă bucur c-au ieşit atâţia puşcăriaşi, cocote şi clovni în Parlament, ştiţi, io sunt o fană a OTV-ului, dar, fiind bătrână, nu prea mai rezistam să stau noaptea la televizor, mă lua somnul. Aşa o să avem OTV şi ziua şi abia aştept să văd scandaluri acolo… E drept, n-o să fie Serghei Mizil, n-o să fie Magda Ciumac, dar o să fie Gigi Becali şi ăsta face gălăgie cât toţi invitaţii lui domnu’ Dan la un loc!”

Mircea Dogitu, 58 de ani, pensionar militar: „Mă bucur enorm că revoluţia uselistă a învins! Eu l-am votat pe Dan Voiculescu, pentru că-l ştiu, e de-ai noştri, a turnat el, dar numai pentru popor. Sincer, şi pe Hitler dacă l-aş fi avut pe buletinul de vot şi tot l-aş fi votat, doar ca să nu mai iasă leprele astea pedeliste care mi-au tăiat pensionara de 7.000 de lei, pentru cei opt ani de armată bătuţi de muchie pe care îi am la activ”.

Mimi Curdetitaniu (pseudonim artistic, evident): „Dragă, nici nu ştii cât sunt de fericită că avem şi noi, prostituatele, reprezentanţi aleşi. La câţi traseişti am văzut în Parlamentul ăsta, pot să stau liniştită: ne vor susţine cu tărie interesele. De pildă, eu aş vrea să se dea o lege prin care clienţii să fie obligaţi ca la un oral să ia şi un normal, pentru că astfel colegii noştri de traseu din Parlament ar dovedi că într-adevăr încurajează munca!”

Mircea B. (fiind o persoană publică, intervievatul a refuzat să-şi decline numele complet): „Lucrez la un post de televiziune şi am stat cu inima cât un purice auzind că liderii ARD nu intră în Parlament. Pe urmă, mi-a mai venit inima la loc când s-a anunţat că Elena Udrea a intrat. Am prins curaj când am aflat că a intrat şi Roberta Anastase şi am fost de-a dreptul euforic aflând că, după nişte mânării ca la carte, anostul ăla de Papahagi a fost mătrăşit şi în locul lui a fost strecurat Vasile Blaga. Păi nu vă gândiţi? Mâine-poimâine USL îl demite şi pe Băsescu şi io ce făceam patru ani, pe cine mai înjuram seară de seară? Am şi io rate la patron, am datorii de plătit, vreau şi io să merg în concedii la all-inclusive. Nu vă daţi seama că, dacă nu intrau cei mai josnici pedelişti în Parlament, mureau dreacu’ de foame şi plecam în vacanţă la Călimăneşti-Căciulata?”

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare