HomePoliticReferendum cu zâne şi zmei

Referendum cu zâne şi zmei

După ce au făcut risipă de mici, fasole şi cârnaţi, la recentele alegeri locale, de n-au mai rămas, săracii, cu un blid de mâncare prin vile, baronii locali din USL se întrebau, îngrijoraţi, mai zilele trecute: ce le mai dăm la mitici să iasă la referendum? Noroc că marele maestru al combinaţiilor, Liviu Dragnea, a găsit soluţia: recompense cât mai mărunte, dar cât mai multe, s-ajungă la toată lumea. De pildă, în loc să dai un kil de zahăr pe persoană fizică, iei kilul de zahăr, îl transformi în acadele şi le dai la toţi să sugă! Iar Dragnea a mai venit cu o idee, şi mai straşnică: masele ignorante pot fi scoase din case nu doar cu de-ale gurii, ci şi cu de-ale ochiului.

Adică, de ce să-i îmbuibăm noi pe alegători cu mici şi bere, să le crească trigliceridele şi colesterolul, când putem să-i îngrăşăm din râs? Aşa că băgaţi băieţi, le-a zis el ciracilor, clovni, ca să distreze lumea. Şi, cum clovnii autentici au cam plecat din ţară spre alte circuri, după ce tiranul a tăiat salariile, USL va apela la propriul activ de partid pentru acest rol. Clovnii de partid prezintă avantajul că nu mai necesită machiaj: ei au naşul mare şi roşu de la natură, sunt mânjiţi cu toate culorile curcubeului şi, de-atâta foame în Opoziţie, toate hainele atârnă pe ei. De caraghioşi, sunt caraghioşi oricum, nici nu trebuie să mai deschidă gura, ci doar să ridice mâna, ca la votul în plen, că râde lumea de se prăpădeşte.

Dar clovnii nu vor fi singura ofertă electorală a USL. N-ar fi de mirare ca Mazăre să aducă pe Litoral, unde s-au înfiinţat zeci de secţii de vot suplimentare, vreo trei şcoli de samba, să le danseze turiştilor din zori şi până-n noapte, ca la carnavalul din Rio. Pentru pensionari, ar putea fi scoşi de la naftalină nişte artişti care n-au mai pus gura pe microfon de la Festivalul Mamaia ’89. Iar baronii locali îşi vor rupe de la gură ultimii bănuţi să aducă pe scenele din preajma secţiilor de votare vedete ale momentului, care vor cânta, oferind şi dedicaţii: pentru vechiul preşedinte melodia „Pleacă, mâine o să-mi treacă”, iar pentru noul preşedinte hitul „Vara nu dorm”.

În caz că până la orele serii nu se va întruni cvorumul de 50%, va intra în acţiune echipa de majorete minore ale lui Robert Negoiţă: fetele îi vor ispiti, ca nişte sirene, pe indecişi, şoptindu-le, languros: „Sigur nu vrei să aplici o ştampilă în seara asta?”. La nevoie, în caz că organizaţia de tineret a PSD este insuficientă numeric pentru atâţia amatori de bot, pardon, de vot, chiar şi baronul Oprişan ar putea-o suna pe nevasta fugitivului Marta, să-i trimită, până la orele 23:00, nişte întăriri cu craci lungi, că rămâne plebiscitul fără finalizare!

Şi dacă tot nu se întruneşte pragul electoral de 50 plus 1, în pragul serii premierul Ponta îl va suna pe preşedintele de onoare Ion Iliescu, rugându-l, respectuos, să mai facă o dată apel la conştiinţa revoluţionară a minerilor şi să-i aducă la Bucureşti, spre a-i scoate din case pe cei care au boicotat referendumul şi a le arăta lor ce-i aia democraţie, până votează „Da”. Că doar dintr-un asemenea basm feeric, cu zâne şi acadele, nu puteau lipsi tocmai zmeii, nu?

Citeşte şi 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare