Reorganizarea Transporturilor și Muncii, imposibilă. În aceste ministere nu a existat niciodată organizare

de Laurenţiu Muşoiu , 28 ianuarie 2020
Reorganizarea Transporturilor și Muncii, imposibilă. În aceste ministere nu a existat niciodată organizare

Planul Guvernului Ludovic Orban de a reorganiza ministerele Transporturilor și Muncii are șanse minime de reușită.

Aceasta, deoarece, prin definiție, reorganizarea presupune că a existat, inițial, o organizare, iar acest lucru nu s-a întâmplat în cazul celor două ministere menționate, de peste 30 de ani.

Guvernul a aprobat, marţi, reorganizarea Ministerului Transporturilor şi Comunicaţiilor şi a Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

"Astăzi în şedinţa de guvern au fost adoptate câteva hotărâri de guvern pentru reorganizarea unor ministere.(...) Este vorba în primul rând de Ministerul Transporturilor şi Comunicaţiilor. Dacă înainte erau două ministere, Transporturile şi Comunicaţiile, care aveau 21 de direcţii, în urma comasării au rezultat 14 direcţii, iar din 6 direcţii generale au rezultat 3 ca urmare a reorganizării. La nivelul funcţiilor de demnitate publică, din 9 secretari de stat au rămas 6. Cu alte cuvinte reducem funcţiile de conducere, mai puţini directori generali, mai puţini directori, cu tot ce înseamnă cheltuiala aferentă. Ca număr de posturi, noul minister are o reducere de la 721 la 584 de persoane", a spus Dancă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, în urma restructurării, numărul de posturi a fost redus de la 424 de persoane la 346, o reducere cu 21%, "ceea ce înseamnă o economie de aproximativ 9 milioane de lei în cheltuielile de personal ale acestui minister". 

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+