Reportaj Academia Cațavencu: C-așa e românul, umple stadionul, numai la alegeri ia, nu dă ploconul!

de Nestor , 20 septembrie 2014
Reportaj Academia Cațavencu: C-așa e românul, umple stadionul, numai la alegeri ia, nu dă ploconul!

Et in Arcadia ego! Adică am fost la Stadionul Național, pentru grandiosul spectacol al lansării candidaturii lui Ponta. Noi suntem subiectivi, mai bine lăsăm boborul să vorbească; iar boborul a cuvântat cu glas zeiesc, cum îi stă Măriei Sale în obicei. Deci: "V-a plăcut spectacolul?"

Ghiță Ciobanu, Făgăraș: "Noi om fo' aduși aicea cu otocarele de la Județană ș-om primit și 100 de franci, că cică le trebea la ăștea figurațiune. No fo' niciun bai, că ne-o plăcut spăctacolu', iară domnișoru' cela cu ochelari o vorbit fain. Din ce-o zâs n-om înțălăs mare lucru, că n-om avut belete în față. Da' om priceput-o p-aia cu dictatoru' Băsescu și că dumnealui e musai să plece la pușcărie. Forte bine, poate așe se lasă și tiranu' de beutură!"

Gina Buruiană, București: "Sunt membră de fundație la PSD, carevasăzică am vechime în activitate. Me-a dat o lacrimă pe amândoi obrajii, că me-am amintit de spectacolele din timpul lu' domnu' nostru Ion Iliescu. Parcă eri a fost, nici acuma nu pot să crez că dânsu' e la penzie cu funcție de onoare. Pe vremea aia ziceam c-o să votez Iliescu până mor; da' acuma ce să fac, merg și cu domnu' cârlan Ponta, că tot de la domnu' Iliescu vine și dânsu'!"

Bebe Boeru, Pantelimon: "Băi, frate, io am zis că pesedeu' e oameni serioși și că dă și ei o bere la ditamai caterinca pă stadion. Am stat pă uscat atâtea ore, să-mi zică mie barosanii d-acolo că-s mândru că sunt român. Ba nu-s deloc, numa' cu apă la bord! Sau le-o fi fost frică că ne pișăm pă noi la înghesuială dă la bere? Să stea liniștiți, n-are ei cinste cât putem noi să înghitem ca cămila, fratele meu! Ai o țâgară?"

Pandele Roșu, fost secretar PCR: "N-am mai trăit asemenea momente din Epoca de Aur a Marelui Tovarăș, m-am simțit renăscut din nou. Dacă nu venea nenorocirea asta cu democrația peste noi, acum eream departe. Nici nu mai erea lumea așa amețită de cap, știa tot omul pe cine trebuie să voteze și cine-o să fie ales. Eu tot mai sper, de când a zis tovarășul Putin că în două ore ajunge la București. Da' nu prea mai am încredere nici în el, pentru c-a divorțat și-a întinat nobilele noastre idealuri de muncă și viață!"

Gigi Trașcă, băiat de gașcă: "Mi-a borât pretenarii că tipu' ăsta, Ponta, are consultanți din ăia americani. Ce mi-am zis: d-aia le place lor pe stadion, cum face ei în America la dările de premii și-o să bunghesc niște marjorete trăznet p-acilea. De unde dracu', că astea pesediste parcă-i plagiate dupe profa cu ochelari care-a fost ministră sau Roxana aia cu nume de ceva neferos, gen. Mi-am luat țeapă, frățioare, nu mai calc pe la ei până la vanghelion!"

Lupu Țepeluș, membru PNȚCD, aripă neprecizată: "Vorbiți mai încet, că ne fugăresc stimabilii ca în '90. Eu am intrat precum Ciorbea, din interes, am vrut să văd cât îi mai duce mintea pe comuniști. Dacă au ajuns să-l plagieze pe Ceaușescu, probabil că Ponta câștigă din primul tur cu vreo 70%. Să vedeți ce-o să-l copieze el pe cizmar după ce ajunge la Cotroceni, acuma-i doar butaforie. Mi-a zis mie odată Seniorul, după Revoluție, la trei cafele și zece kenturi: «Țepelică, nu lua de bun ce strigă proștii pe-afară. După ce trece termenul prezis de Brucan, ăștia pe unde ne prind, pe-acolo ne omoară!» Cică nu-i nimeni profet în țara lui!"

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+