HomePoliticParlamentRespirație Bușoi la bușon

Respirație Bușoi la bușon

Poate că mulți români, văzând adierea ca de zefir adusă în politica românească de domnișoara Alina Gorghiu, cu zâmbetul ei botticellian (de la Botticelli, nu de la bot, obsedaților!), au crezut că și la PNL/PDL se va schimba macazul și hoțomanii prinși sau (încă) neprinși, gen Oltean, Blaga, Atanasiu, Frunzăverde sau Flutur, vor face un pas în spate, lăsând în locul lor niște liberali tineri, competenți și, mai ales, cinstiți. Dinozaurii din vechea gardă au făcut, într-adevăr, pasul în spate, ba unii au fost chiar apăsați, cu blândețe, de mascați, pe creștet, să nu se lovească la căpșor când se urcă în dubă legați la mâini, în schimb tinerii ăia competenți și cinstiți n-au mai apărut.

Bunăoară, în loc să împingă în față, pentru funcția de Primar General, un tânăr nepătat și neimplicat în cine știe ce matrapazlâcuri, PNL defilează tot cu un pui de dinozaur. Să-l propui pe unul ca Bușoi candidat la primăria Capitalei e nu doar o prostie mare cât galaxia, dar și o sfidare la adresa electoratului de dreapta. Mulți spun însă că Bușoi e alegerea potrivită. ”Numai un medic, zic ei, poate vindeca acest oraș bolnav care e Bucureștiul”. Sunteți bolnavi la cap, bă-băieți, dacă voi credeți că, după ce și-au luat ditamai țeapa cu Doctorul Oprescu, bucureștenii o să mai voteze și-un stagiar ca Bușoi. ”E foarte bogat, zic alții, deci n-o să mai fie ispitit să bage mâna la buget sau să ia șpagă”. Să credeți voi, naivilor, că în România foamea de bani are vreodată saț. Cu cât e unul mai bogat, cu atât vrea să fie și mai bogat. Iar Bușoi, care e deja milionar în euro, deși a lucrat mai tot timpul la stat, nu dă semne că s-ar opri din agonisit. E suficient să vedem în ce clică e băgat ca să ne dăm seama că băiețașul ăsta, fost ține-cal și duce-tavă al lui Tăriceanu, nu ca să vindece Bucureștiul vrea să ajungă primar, ci ca să mai pună niște zerouri la milioanele alea din conturi. Soacră-sa e condamnată, în primă instanță, la trei ani de pușcărie, pentru spălare de bani. Finii lui se numără printre ”băieții deștepți” care au scos milioane din mafia retrocedărilor. El însuși se pupa, până mai deunăzi, cu Duicu, baronul penal de la Mehedinți, și PNL vrea să mai convingă vreun om de dreapta să-l mai voteze pe Bușoi? Ba, colac peste pupăză, îl mai și lasă zilnic la Antena 3, lângă siamezul lui, Mihai Gâdea, să combată fostul regim, sub care lui Bușoi i-a fost atât de greu că a devenit milionar?

Punându-l pe Bușoi candidat la Primăria Generală, PNL încearcă, practic, să facă respirație gură la gură unui cadavru politic. În fața Gabiței Firea, născătoarea de prunci vii și hrăniți cu Milupa, Cristian Bușoi, acest Gâdea cu buza suptă, nu are nicio șansă. Dar probabil că asta e și ideea pentru care Bușoi e scos în față ca sfintele moaște, deși nu face minuni și mai e și putred (de bogat). Practic, Bușoi e doar un iepure într-o cursă în care tot sistemul politic actual vrea s-o scoată pe Firea (sau pe Androneasca sau pe cine o mai candida de la PSD) primăriță, doar-doar să nu iasă Nicușor Dan primar. Pentru că, dacă ar ieși ”olimpicul” primar, sistemul ar avea o problemă și ar trebui să se reseteze, iar hoții-hoților de prin Primărie ar trebui să plece acasă sau la pușcărie. În tot filmul ăsta prost, făcut pentru proști, Bușoi are doar rolul de a încerca să păcălească o parte din electoratul de dreapta că el și numai el e adevăratul candidat al dreptei. Cum alegerile se vor ține într-un singur tur, e foarte probabil ca iepurele Bușoi să-și facă datoria, trăgându-l de tricou cât poate pe Nicușor Dan, pentru a-i crea culoar liber atletei creștinătății, Firea, care va câștiga la pas cursa și de-ar fi însărcinată în nouă luni jumate cu tripleți.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare