HomePoliticRomânia ar putea adera la Organizaţia pentru Cooperare de...

România ar putea adera la Organizaţia pentru Cooperare de la Shanghai!

Enervat pe coana Ioropa că ne tot cere, ca nesimţita, să ne facem, în sfârşit, şi noi ordine în justiţie, vămi şi palatele cu turnuleţ, ca să putem intra spălaţi pe picioare în spaţiul occidental, Titus Corlăţean s-a supărat ca măgarul pe sac şi s-a întors cu fundul la vestici. Nu ca să le întărească olandezilor… convingerea că România merită totuşi să fie primită în Schengen, ci ca să le demonstreze că s-a supărat pe ei, aşa că-şi ia jucăriile, comisioanele, licitaţiile trucate şi fondurile europene şi pleacă.

Ei, şi când stai cu curu’ spre Apus, ce vezi? Vezi Răsăritul, normal! Asta a văzut şi Titusache al nostru care, brusc, şi-a adus aminte că pe lume mai există şi alte naţii, nu doar occidentalii ăştia excesiv de civilizaţi pentru gustul lui. Şi văzând el Rusia, China, Mongolia şi atâtea şi atâtea ţări aşa asemănătoare cu Românica – în sensul că şi la ăia se votează tot pe-un blid cu mâncare, doar că la ei blidul e de orez, la noi e de fasole, ce şi-o fi zis micuţul înţelept? Ia să dăm dreacu’ Spaţiul Schengen şi să ne integrăm unde e de noi!

Aşa că să nu vă miraţi prea tare dac-o să auziţi, pe la televizor, că România a depus documentele de aderare la Organizaţia pentru Cooperare de la Shanghai. Aceasta este o organizaţie foarte respectabilă, din care fac parte democraţii numai una şi-una: Kazahstan, Tadjikistan, Uzbekistan, Kârgâzstan, Rusia, China, India, Iran şi Pakistan. Este suficient să citim aceste nume şi ne dăm seama că suntem ca şi intraţi, fiindcă nicio republică fostă sovietică din Caucaz n-o să ne bată obrazul că suntem corupţi şi nici Iranul n-o să se opună primirii noastre pe motiv că am încălca drepturile omului.

În plus, avantajele economice sunt extraordinare. Păi, se compară comerţul de sărăntoci pe care-l făceam cu Europa cu investiţiile de miliarde – în mărfuri gen bricege cu lanternă, papuci Tian Lyan sau veioze cu ventilator – care ne-ar putea veni din China dacă-i scutim pe chinezi, cu tot cu chinezăriile lor, de taxe vamale? Nu mai zic câte Dacii o să le putem vinde indienilor, doar cu buletinul, fiindcă ei, oricum, n-au bani să le plătească, dar le plătesc când o  să facă rost de bani, adică peste vreo două-trei secole. Colaborarea cu ruşii ar putea fi, şi ea, profitabilă pentru ambele părţi, cum a mai şi fost, de altfel, acum juma de secol: noi le dăm grâul, petrolul şi gazele de şist, ei ne dau ger până prin aprilie, ca să nu mai simţim chiar aşa de tare încălzirea globală. Avantaj noi, evident.

Singura obiecţie pe care statele membre ar putea-o avea ar fi că România nu prea e în Asia, în ciuda eforturilor insistente depuse de liderii Crin Antonescu, Victor Ponta şi Ion Iliescu de a o aduce într-acolo. Dar surse din guvern au declarat că problema va fi rezolvată foarte simplu: prin încurajarea şi mai intensă a creşterii demografice la o minoritate de origine asiatică pripăşită la noi acum câteva sute de ani, creştere în urma căreia, în cel mult zece ani, românii să devină majoritar indieni.

exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare