HomePoliticParlamentRomânia este ţara Aleşilor speciali

România este ţara Aleşilor speciali

 

Valeriu Zgonea a vorbit: aleşii locali trebuie să aibă şi ei "pensii speciale", din mai multe motive bine întemeiate. Care sunt acestea ne spune tot dl Zgonea, pe înţelesul tuturor: 

"Administraţia locală are nevoie de încredere. Un primar care semnează sute de milioane de euro fonduri europene şi are o salarizare de 2500-3000 de lei la un oraş de categoria I sau la un municipiu reşedinţă de judeţ va fi foarte greu să aibă o anumită integritate, o anumită decenţă şi responsabilitate". Clar? Deoarece vă uitaţi cam ca milogul alegător român în traistă, facem un efort suplimentar să vă interpretăm şi mai clar explicaţiile zgoniste. Cum cel mai bun expozeu este unul aplicat, să luăm cazul deloc special al unui ales local. Să zicem, absolut aleatoriu, Radu Ştefan (cel Mare) Mazăre:

1. A semnat dl Mazăre pe fonduri de sute de milioane de euro la viaţa lui de edil? A semnat, şi nu ca primarul oarecare, ci ca Primarul adevărat, de care fondurile respective au depins cu exclusivitate.

2. A avut dl Mazăre un salariu modest, în jurul a 1000 de euro, un adevărat "caraghioslâc" pentru asemenea funcţie de răspundere? Da, a avut, şi domnia sa nu a acceptat niciodată  umilinţa din partea Statului Român, donându-şi salariul şi trăind exclusiv prin ajutorul social din care şi-a construit cu mari sacrificii debarcaderul din living.

3. I-a fost greu edilului constănţean să aibă anumite integrităţi, decenţe şi responsabilităţi fiind plătit cu salariul menţionat? I-a fost imposibil, mai ales în situaţia particularizată a cazului său, când banii primiţi au mers către destinatarul donaţiei. Din această cauză a ajuns să declare, indecent, că "mă iau babele şi mă aruncă în sus, ca pe fotbalişti" – atunci când aplica măsuri de protecţie socială aruncându-le babelor pachete cu ajutoare alimentare. Trebuie menţionat că aruncarea în sus a lui Mazăre de către băbuţele acelea în bikini nu se include în context, fiind sponsorizată numai din fondurile personale ale primarului, alimentate prin sponsorizările partenerilor Primăriei.

Acum aţi înţeles, sperăm, de ce a ajuns dl Mazăre să subordoneze interesului personal şi celui al prietenilor săi activitatea economică a Constanţei şi tot ce a ţinut, pe plan local, de bugetul Primăriei: din cauza mizeriei în care Statul îşi ţine aleşii locali şi aflată pe cale de dispariţie la iniţiativa dlui Zgonea şi a colegilor din Parlament. Bineînţeles, numai un fost coleg al lui Mihai Viteazul putea sări în ajutorul unei reîncarnări tomitane a lui Ştefan cel Mare. Doar că ideea s-a născut cam tardiv, la fel cum şi Mihai Viteazul a venit pe lume prematur în raport cu Valeriu Zgonea. Dacă n-aţi priceput, ca şi noi, de ce se pune problema "pensiilor speciale" pentru primari şi nu creşterea salarizării lor, faceţi ca noi: uitaţi-vă la faţa lui Zgonea şi jucaţi insistent la LOTO, plus loteria vizelor pentru America. Nu se ştie niciodată când apar Fortunele în bikini şi te aruncă în sus ca pe Mazăre, cu aterizare cât mai departe de eterna Românie.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare