Să-nceapă Jocurile Parlalimpice!

de Academia Caţavencu , 01 august 2016
Să-nceapă Jocurile Parlalimpice!

Se spune, pe bună dreptate, că munca intelectuală este mai grea decât munca fizică. Efortul cu mușchiul capului e mai istovitor decât efortul cu mușchii curului. Noi, la Academia Cațavencu, suntem în totalitate de acord cu acest lucru. De pildă, în timp ce scriem aceste rânduri, deci muncă intelecutală, ne e foarte greu să decidem dacă să ne punem picioarele pe birou și să continuăm cu scrisul sau să facem o pauză de țigară. Pe lângă asta, n-avem mărunt pentru automatul de cafea, n-avem nici bancnote mari și nici aparat de cafea nu avem, deci vă puteți imagina că nivelul stresului intelecual atinge cote nesănătoase.

Pauzele lungi și dese…

Fără nici o urmă de îndoială în Parlamentul României se face muncă cu capul. Intelecutală. Bine, mulți ar spune că se face muncă cu picioarele sau cu orice alt cap în afară de ăla care trebuie. Dar noi nu suntem tendențioși și admitem că nu-i ușor să fii parlamentar. Prin urmare, pentru a destinde atmosfera încărcată de la ședințele de plen, comisii, comitete și ce mai fac aleșii prin măgăoaia de clădire, după atâtea pensii și avantaje pe care și le-au votat pentru încrețirea burților, n-ar fi potrivit și un concurs de miss pentru descrețirea frunților? De ce să faci legi când poți vedea țâțe? Argumentul țâțelor va câștiga întotdeauna. Și-apoi vem prea multe bunăciuni în Parlament. Cum să fii atent, ca senator sau deputat, numai la propunerile legislative, când ești asaltat de atâtea țâțe?

...cheia marilor succesuri

Acum că am stabilit că în Parlament se încing creiere și e nevoie și de pauze, propunem ca în fiecare an să se organizeze Jocurile Parlalimpice, la care să participe toți parlamentarii, indiferent de vârstă și sex. Una dintre disciplinele cu cei mai mulți concurenți va să fie, cu siguranță, cea de absenteism-viteză. Cel care strânge cele mai multe absențe câștigă titlul de Miss(ed) Parlament. Urmează jonglerii cu bilele albe și negre la vot, cele mai spectaculoase biluțe nazale, karaoke la microfoanele de la tribună, liniuțe cu mașinile de serviciu pe holurile Casei Poporului, concurs de prins somn în timpul ședințelor, sprint până la cantină când sună clopoțelul, alba-neagra cu cartele de vot, cărat de rude prin instituțiile publice.

Și nu vă bateți capul pentru premierea căștigătorilor. Important e să participi, nu?

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+