HomePoliticSă te mai joci cu mintea oamenilor?

Să te mai joci cu mintea oamenilor?

Iată un experiment de maximă amplitudine. Urmează un prim an de împlinire a sorții proscrise. 

Laboranții „experimentului România” vor măsura cât se poate întinde coarda peste o populație. Factorul de rezistență va fi raportat. Dacă experimentul România biruie, planeta va primi pe nemestecate o grilă de programe, cea a libertății asistate. Oare nu e cea mai mare fericire a deținutului să se plimbe liber în țarc, ca și în poezia “Pantera” a lui Rilke?

Prin anii 1990 o serie de inițiați americani îmi spuneau că până în 2020 fiecare individ de pe planetă va fi urmărit, încorsetat, îmbătat cu iluzia libertății în spațiul dictat. Marea provocare a viitorului fi-va controlul minții. Și când victoria asupra omenirii se va proclama plenar, România va fi pentru prima oară pe locul 1 în topul mondial al rezistenței la noua ghilotină, pe post de șaua care să susțină capul, să nu cadă în gât. 
Pentru simpli cârcotași, retrași de pe strapontină, victoria lui Iohannis e o victorie à la Pirus.
Cei care mai citim ceva mai mult decât scriem ştim din istorie căregele Pirus al Epirului biruie romanii, în anul 279 î.Hr., dar cu pierderi uriaşe. Potrivit lui Plutarh, atunci când Pirus e felicitat pentru victoria obținută, el zice: „Încă o victorie ca asta și suntem terminați”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare