HomePoliticSamsar imobiliar să fii, noroc să ai! Și despre...

Samsar imobiliar să fii, noroc să ai! Și despre Parlament, care dă din nou cu mucii-n fasole

Da, știu, expresia “a da cu mucii-n fasole” nu e chiar foarte elegantă. Nici eu nu știu exact când și unde am auzit pentru prima oară expresia “a da cu mucii-n fasole”, dar când văd ce tâmpenii pe bandă rulantă scoate Organul Suprem reprezentativ al poporului român, parcă nici nu-mi vine să o înlocuiesc cu altele, de genul “a da cu bâta-n baltă”.

Scriam despre cum Parlamentul devine o instituție aproape inutilă și despre cum povestea asta are și o parte bună: cu banii și diurnele luate la timp, unii tâmpiței nu se mai gândesc să și producă legi. Din păcate însă nu a fost și cazul liberalului Lucian Iliescu, șeful Comisie Economice a Senatului, care a inițiat o inepție ce a ajuns să poarte numele de Legea 238/2013. Potrivit acesteia, nefericiții care locuiesc în clădiri mai vechi de 50 de ani și pe care îi mănâncă ochiul, când își văd casa dărăpănată, să scoată bani din portofel pentru a o repara, vor scoate din buzunar cu aproape 20% mai mulți bani la plata impozitelor.

Acum, ca să înțelegeți de ce aceasta este o tâmpenie sinistră, trebuie doar să vă uitați la ce se întâmplă în lumea civilizată, aia care cică l-a ucis pe Dumnezeu. Acolo, dacă te cheamă Giovanni, John sau Johan și ai o casă veche și dărăpănată, statul te scutește de impozite pe-o vreme dacă o repari, ca să arate zona în care locuiești tu frumos, și să se bucure ochiul localnicului și turistului de priveliște.

La noi e pe deandoaselea. Ne miram ca o fată mare că ne cad clădiri în centrul vechi al Bucureștiului și apoi, ca să remediem situația asta, dăm o lege cu dedicație specială pentru samsarii imobiliari, prin care nici de-al naibii un om nu și-ar repara casa. Ce face apoi proprietarul, care nu mai are chef să stea într-o clădire care seamănă cu un buncăr dezafectat? Păi o vinde unui Gigel cu ceafă lată care face din ea un bar, într-un bar, într-un club, într-o șaormerie.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare