HomePoliticGuvernScrisoare către premier

Scrisoare către premier

Cu riscul de a fi considerat ”lingău” de către acel domn al cărui nume nu e bine să-l pomenești, că te-apuca grețurile matinale mai ceva decât îl apucau chiar pe el după o ședință la Golden Blitz, mărturisesc că am vrut de multe ori să adresez rugăminți unora dintre premierii României. Pe Văcăroiu, bunăoară, l-aș fi rugat să bea mai cu milă, pe Năstase l-aș fi rugat din toată inima să nu mai fure, pe Tăriceanu să nu mai umble cu bilețele roz, iar pe Ponta să nu mai mintă atât. Dacă ar fi să-l rog pe Dacian Cioloș ceva, l-aș ruga să nu mai plece. Nu pentru că ar fi premierul ideal, ci pentru că alternativa ”Dragnea premier” mă face să contemplu cu simpatie o carieră de căpșunar în Spania.

Așa că domnule Cioloș, dragă Daciane – îți zic așa ca să moară de necaz ăia care văd peste tot numai șerpilieni din secta lui Soroș și sper să n-aibă timp Dragnea să-i învie până-n decembrie – dragă Daciane, deci, ți-o spun pe șleau, verde-n față, ardelenește, ca să nu umblu cu farafastâcuri balcanice: aș vrea să rămâi premier și după alegeri. Aș vrea să te văd în continuare la guvernare, pe tine și pe echipa ta, mai puțin tobele, dancii și celelalte cozi de topor pe care ți le-a strecurat PSD cu mult Curaj în cabinet. După ce tu și oamenii tăi ați făcut atâtea lucruri ca să opriți jaful comis de fostele guvernări pesediste și peneliste, ar fi nedrept acum să plecați și să lăsați iar tâlharii în fruntea bucatelor. Ei atâta așteaptă: să vă vadă plecați, ca să reia jecmănirea țării de unde au lăsat-o, în noiembrie anul trecut. Și ca acest rău să se întâmple e nevoie doar ca voi, cei care ați demonstrat că schimbarea se poate face, să nu mai faceți nimic, să abandonați.

Nu-i în stă în fire unui ardelean să se dea bătut, dragă Daciane. Nu-i stă în fire să lase treaba neterminată și să plece. Asta doar miticii fac – în fericitul caz în care se apucă vreodată de treabă. Dacă pleci acum, tot ce ați realizat, și tu, și Ghinea, și Vlad Voiculescu la Sănătate, și Mircea Dumitru la Educație, și doamna Prună, la Justiție, va fi degeaba. Dacă revine PSD la guvernare, toate măsurile astea salutare vor fi întoarse în două luni și mafia va continua iar să-și pompeze banii noștri, ai cetățenilor onești, în buzunare. Pentru cei care muncesc cinstit în țara asta, ești dator să continui. Nu vreau să repetăm povestea anticului Orfeu și, în loc să ieșim odată din Infern, noi să privim în urmă, măcinați de spaimă, și să ne întoarcem iar în trecutul hâd, la vremurile lui Văcăroiu, Năstase și Ponta.

Ești dator să rămâi în povestea asta, dragă Daciane.  Să rămâi independent, să rămâi profesionist, dar să accepți să fii premierul propus de PNL. Știu, nu e o soluție prea fericită, dar e singura în momentul de față. Altă cale nu e. PNL nu are pe nimeni să scoată la înaintare, nu are lideri, nu are oameni în care oamenii să aibă încredere. Nicușor Dan e departe de a putea coagula o Opoziție suficient de puternică la PSD, partidul Alinuței e pierdut în visare, iar haita pesedistă e mai flămândă după ciolan și funcții ca niciodată. Singurul care poate împiedica revenirea ei la putere ești tu. Ești unicul om pentru care oameni pe care îi cunosc și care n-au mai votat din 96, când și-au luat țeapa cu Milică Constantinescu, ar venit iar la vot. Să aduci la urne milioane de nehotărâți nu-i lucru ușor, dar ție îți stă în putință. Ai dat speranțe acestor oameni că se poate guverna și altfel decât prin jaf național, nu le nărui speranțele. De prezența lor la alegeri depinde viitorul României. Așa cum prezidențialele de acum doi ani au dovedit, un milion de nehotărâți veniți la urne pot schimba soarta țării, căci nu pot Ponta fura și Dragnea învia cât pot dezamăgiții vota. Nu-i dezamăgi încă o dată. Nu-i abandona pe oamenii ăștia în ghearele celor care-i mursecă de 26 de ani.

E un moment crucial pentru România. Dacă în decembrie PSD revine la putere, tot ce s-a realizat în ultimul an în justiție, educație și sănătate va fi aruncat la gunoi. Corupții n-o să mai lase DNA să le strice averile și să-i bage în pușcărie. Uită-te la ce face Parlamentul acum, când tu ești la putere, uită-te cum sfidează legea, justiția, bunul simț, și imaginează-ți ce-ar putea face o guvernare controlată total de PSD, ALDE și PMP-UNPR. Așa că acum, în al unsprezecelea ceas, Daciane, ascultă rugămintea noastră, a românilor cinstiți, și mergi mai departe. Și peste ani, când Dragnea, Ponta, Tăriceanu sau protectorul lui Udrea, vor ajunge, în sfârșit, la pușcărie, acolo unde le e locul cuvenit, o să fii bucuros că n-ai plecat. Iar noi toți, cei care credem într-o altfel de Românie, o Românie fără hoți în Parlament, fără mafioți la Cotroceni și fără plagiatori în guvern, vom spune, precum Churchill odinioară, despre tine și mica ta ”band of brothers”: ”Niciodată atât de mulți n-au datorat atât de mult atâtor de puțini”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare