HomePolitic(Sebastian) Ghiță vrea să te-asculte la portiță

(Sebastian) Ghiță vrea să te-asculte la portiță

Când nu ne poluează fonic sau vizual cu postul său de televiziune, Sebastian Ghiță, ales, din motive doar de băieții cu ochi albaștri știute, deputat într-un colegiu din județul Prahova, emite și opinii despre politici publice. Și asta nu doar din calitatea sa de parlamentar, ci chiar din aceea de numărul doi din Comisia “SRI” a Parlamentului. Bine, impropriu spus totuși parlamentar, pentru că recordul său de chiulangiu l-ar face invidios chiar și pe Crin Antonescu.

Astăzi, într-un interviu acordat celor de la , Sebastian Ghiță a rostit, cu subiect și predicat, cum dorește să depună o inițiativă legislativă pentru interceptarea cartelelor telefonice pre-plătite. Ba mai mult, a și declarat că Serviciile Secrete de la noi ar avea nevoie de instrumente de tipul PRISM pentru surpavegherea internetului, pentru a preveni atacurile teroriste (?!) din România. Carevasăzică, în vreme ce SUA trece printr-unul dintre cele mai mari scandaluri de la Watergate încoace, după ce Edward Snowden a dezvăluit cum Barrack Obama știe orice face americanul de rând pe Facebook, Ghiță vrea taman asta la noi: să ne dăm CNP-ul când ne cumpărăm un cartelă și să știe el neapărat ce facem pe net.

Iată ce are de zis deputatul despre cartelele pre-plătite: “Concret, omul când își cumpără o cartelă (…) va trebui să prezinte dovada cu CNP, nume, prenume și adresă. Aceste date vor fi centralizate de o autoritate și, în cazul unei cereri de ascultare, operatorul trebuie să fie capabil să pună la dispoziție CNP-ul, numele și prenumele persoanei care a folosit o anumită cartelă”. Deci nu tu mandat judecătoresc, Ghiță vorbește despre o simplă cerere, completată pe o coală albă.  Că politicienilor noștri le pasă prea puțin de viața noastră privată nu e ceva șocant, dar măcar puțin PR n-ar strica să știe.

Dacă Nicolae Filimon ar fi trăit în 2013, ar fi scris, probabil, o carte cu numele “Securiștii vechi și noi”. În vreme ce securiștii vechi, ca Felix, se ocupă de șantaj, securistul de modă nouă Ghiță arde de nerăbdare să afle ce facem noi pe Facebook.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare