HomePoliticSiria mon amour

Siria mon amour

Nu ştiu de ce mi se pare mie desfăşurarea evenimentelor din Siria un fel de moţiune în Parlamentul României, prin care Alinuţa Obama ar vrea să-l dea jos pe Ponta Putin din bombardier. La mijloc, poporul siriano-român îşi ia castanele în cap cu precizie de laser, la nimereală. Teroriştii sunt trataţi angro, cu nuanţe depinzând de unghiul din care sunt priviţi şi de cine sunt priviţi. Ruşii trag şi pe urmă întreabă, ca americanii vechiului Far West, iar americanii de azi ai lui Obama se indignează amical, ameninţând cu confiscarea cailor de la bicicleta putinistă.  Adică tot un fel de dispută Alina/Ponta, crezută numai de Iohannis un skandenberg în folosul alegătorului, când până şi populimea vizată vede clar un bruderschaft pe banii ei.

Până la urmă, vorba comentatorului român şi înţelept de pe internet: mă doare în pelemeu cine-i bombardează pe-ăia, dar să-i lichideze dreacu odată, că m-am săturat de ei ca de politica românească! Ruşii zic că jihadiştii au intrat deja în degringoladă, sub loviturile katiuşelor zburătoare ruseşti cu laser chinezesc, americanii sunt convinşi că ruşii dau în opoziţia siriană antrenată de ei să aducă democraţia într-o ţară arabă. Probabil că Obama ăsta n-a venit din Kenia, ci de pe Marte, numai de acolo văzându-se democraţie cu turban pe cap. Hotărârea băştinaşilor belicoşi este doar de a se decapita unii pe alţii, vii sau morţi, cum bine se vizionează pe YouTube-ul universal.

E clar că Obama nu se poate pune la un skandenberg cu Putin, nici măcar politic. El vine din zona corect-politicului ce l-a făcut Preşedinte USA, iar Putin e corect politiceşte cam ca la Beslan, unde a bombardat la grămadă obiectivul ca să ştie altădată fundamentaliştii cum se pune problema ruseşte. În ce priveşte îngrijorarea internautică a unui nou război mondial, staţi liniştiţi la locurile voastre: războiul a devenit unul mai aerian şi decât marţianul de la Casa Albă, care găseşte apă pe planeta roşie în timp ce vrea să descopere Siria fără să aterizeze ca ruşii. Un lucru mă intrigă: de ce nu scriu românaşii pe internet că Putin vrea să le ia petrolul sirienilor, cum tot fac americanii prin Afganistanul bogat în căcăreze de capre?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare