Știți bancul cu Alinuța (Gorghiu) și cu zonele defavorizate?

de Bogdan Stoica , 16 august 2016
Știți bancul cu Alinuța (Gorghiu) și cu zonele defavorizate?

„Guvernul oferă 25 de milioane de EURO pentru a-i convinge pe profesori să predea în zone defavorizate. Dascălii selectaţi în program ar putea câştiga şi de două-trei ori mai mult decât până acum şi vor primi bani pentru chirie şi transport. Toate şcolile, primăriile, fundaţiile sau chiar bisericile din zonele sărace pot aplica pentru banii europeni. Scopul final ar fi pregătirea şi plata a 5.000 de dascăli în 150 de şcoli defavorizate. Fiecare şcoală sau primărie va decide ce beneficii le acordă doritorilor, pe lângă leafa, titrează Pro TV.

Şi cine stabileşte care sunt zonele sărace? Şi cum? Care e metodologia? Şi de ce să ia banii şi bisericile? Cine a scris propunerea asta legislativă, care arată ca un borcan de smântână dat pe furiș clienților politici? Păi, hai să vedem cine reacționează primul…

O oră mai târziu: "O inițiativă corectă! În zonele defavorizate e nevoie de măsuri speciale pentru a crește gradul de școlarizare a tinerilor. PNL are astfel de măsuri în prioritățile de guvernare și multe dintre ele se adresează familiilor nevoiașe. Ne gândim, de pildă, la acordarea unor tichete valorice pe baza cărora elevii de școală primară să poată beneficia de programul ”Școală după școală”, dar și la ”burse de reziliență” pentru elevii cu rezultate foarte bune, din familii cu dificultăți materiale. Orice guvern responsabil trebuie să asigure accesul tuturor copiilor la educație." (Alina Gorghiu).

V-ați prins, da? PNL pregătește, destul de subtil, o manțocărie prin care niște primari, niște preoți și niște cadre didactice, toți cu legitimație de liberal, vor toca 25 de milioane de euro. Bani de campanie, probabil, că toată povestea începe în septembrie…

Vreți educație bună în zonele defavorizate, doamna Gorghiu? Păi e foarte simplu, trebuie doar să faceți ca zonele alea să nu mai fie defavorizate. Vorbiți cu Ciolos și reporniți economia cu comenzi de stat, cum au făcut toate statele lumii când erau la greu și după aia aduceți investitori străini în zonele sărace ale României. Vă asigur, după ce faceți asta, o să vină și învățătorii ăia buni acolo. Și, dacă aveți noroc, vine și președintele, în drumeție….

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+