HomePoliticȘtiți cu ce mai rimează USL pe lângă sărăcie?...

Știți cu ce mai rimează USL pe lângă sărăcie? Cu distracție

Cât timp au fost în campanie electorală (da, toți cei doi ani dacă nu mă-nșeală memoria), USL-ul a avut în mod constant un dinte împotriva oamenilor angajați de PDL: ba că-s bețivi și chiori ca Băsescu, campioni intergalactici la jucat Solitaire ori că freacă buha, fură banii și sug sângele poporului. Bine, în apărarea lor, mulți dintre ei chiar erau așa, doar că specimenele cu care actuala putere defilează pe scena politicii zici că sunt proaspăt scoase dintr-o comedie de Caragiale. Să le luăm pe rând.

La Dragnea în bătătură se dansează pe muzică populară

Săptămâna trecută Ministerul Moroilor și Strigoilor Dezvoltării Regionale și-a tras o șefă peste anticorupție cu voce de privighetoare. Ioana Ardelean pe numele ei, vedetă pe postul de muzică manele-etno Favorit (parcă Văru Săndel nu e aici, nu?), a fost cocoțată de Liviu Dragnea până la rangul de șefă peste Direcția de Anticorupție din minister, cea care se va ocupa, printre altele, și de banii europeni. Ce o recomandă pe duduie această funcție? Păi, în cuvintele voievodului din Teleorman “vocea și talentul”. Două curiozități am despre această numire. În primul rând, știute fiind puterile magie ale lui Dragnea de a trezi morții la viață, de ce nu l-a pus în această funcție pe Ion Dolănescu? Sau, dacă ar fi vrut o persoană cu voce și talent, de ce nu Maria Tănase? În fine, morții cu morții, vii cu banii europeni: de-abia aștept să văd cât de repede o să pună folclorista noastră batista pe țambal. Că doar nu degeaba zice Dragnea că e talentată.

Cu Bastonul prin cultura de animale

De la mazilirea lui Horia Patapievici de la ICR, pe acolo se întâmplă numai lucruri dubioase. Pe bune, la o privire mai atenta evenimentele de acolo par a fi o combinație bizară de Zona Crepusculară cu Ferma Animalelor. Avem așa: în primul rând numirea lui Valentin Iovan, fost angajat al Direcției Sanitar-Veterinare Dolj în funcția de secretar adjunct al ICR. Vă veți întreba, evident, ce treabă are sula cu prefectura. Sau, mai corect spus, vaca, porcul și oaia cu literatura ori filmul românesc. Păi are, dragilor, nu zicea antemergătorul actualului șef al ICR că trebuie să ne preocupăm și de alte chestii, precum teoreme ori calorifere? Și, plecând de la această premisa, animalele n-au și ele cultura lor? Dacă nu sunteți de acord cu această afirmație înseamnă cu nu sunteți cu adevărat români, pentru că tuturor românilor le place Miorița, iar Miorița e despre oi. Șah-mat, scepticilor!

Cum la ICR se pare că o bubă nu vine niciodată singură, candidatul pentru funcția de director adjunct al ICR Viena este o altă persoană fără de care cultura română n-ar fi putut progresa. Mihaela Baston-Ciobanu pe numele ei (probabil fără nicio legătură cu colegul ei secretar adjunct de mai devreme) vrea la Viena (cine n-ar vrea!) doar că în CV a trecut că are cunoștințe elementare de limba germană. Forțând puțin comparația, asta-i ca și cum aș lucra la Centrala nucleară de la Cernavodă și aș crede că uraniul este o prăjitură. În fine, s-o lăsăm pe Mihaela să răspundă criticilor ei, care nu înțeleg că ea, din modestie, n-a zis că-i țais în limba lui Goethe: “Nu cred că este o problemă faptul că în CV, momentan, nivelul de limbă germană apare la acel nivel. Am studiat în cadrul Universităţii două semestre limba germană, dar şi pe cont propriu. Am reluat de curând studiul limbii germane şi evaluarea din CV este o autoevaluare care a pornit şi din modestia mea.”() Ați terminat de citit? Bun. Atunci gândiți-vă în timpul care v-a mai rămas din această zi că această ființă va fi plătită din bani publici să o ardă cultural pe la Schönbrunn.

 

Maria Grapini descoperă lumea internetului

Recent am descoperit că Maria Grapini, ministrul pentru IMM-uri, are Facebook. Nu mă întrebați cum am ajuns la asta, că habar n-am să vă răspund. În fine, vă spun asta deoarece vă recomand să-i urmăriți postările ei (aproape zilnice aș adăuga), pe fel de fel de teme. Se pot observa două lucruri mari și late: limba română e grele, iar Octavian Paler are, în sfârșit, un rival pe măsură. Să spicuim din profunzimile gândirii doamnei Grapini:

* “Azi organizez la BNR o dezbatere cu Asociatia Bancilor si reprezentanti ai IMM-urilor in prezenta Viceguvernatorului Florin Georgescu si Vicepremierului Daniel Chitoiu despre ce ar trebui facut pentru creditarea si finantarea IMM -urilor in 2014 ?” Da, semnul întrebării există în versiunea originală. Să înțeleg că nici dânsa habar n-are ce face?

* “Ce hrana sa-i dai sufletului cand in jur vezi multa ura ,indiferenta ,invidie,neglijenta ,inselaciune …? Eu cred ca hrana sufleteasca la indemana fiecaruia este implicarea,incercarea de a face bine,de a aduce zambetul pe fata cuiva,de a iubi,de a schimba ce nu e bun in jurul nostru.Va doresc seara buna si somn odihnitor .” Am plâns. Pe bune, chiar am plâns, îmi intrase ceva în ochi.

* „Vreau sa multumesc si actualei conduceri a liceului care ne-au pregatit surprize placute .Sunt tare fericita caci azi am avut doua sarbatoti”. Și eu vă mulțumesc, doamnă Grapini. Dar v-aș mulțumi și mai tare dacă IMM-urile ar fi lăsate în pace.

 

PSD-ul îl are purtător de cuvânt pe Ivan cel Groaznic

Cătălin Ivan e un șmecheraș pus tot timpul pe smardoială. Pentru că a purtat atât de bine cuvântul PSD-ului, Ponta l-a trimis taman la Brusel (sau poate s-o supravegheze pe Daciana? Întreb, nu dau cu parul.) Ei, și din funcția lui de europarlamentar, Ivan s-a găsit să se rățoiască la englezi și să-i invite să părăsească Uniunea Europeană dacă nu vor să-i primească pe români la ei. Bine, și englezii au măgăriile lor pe cap, dar asta-i ca și cum Ivan ar încerca să-și dea afară un vecin de pe scară pe motiv că nu vrea să-l invite la ceai. Pardon, nu să-l dea afară, ci să zbiere la el.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare