Telectuali, în mină, să ne dați lumină!

de Spartakus , 02 aprilie 2012
cristian preda

Plecarea lui Frunzăverde n-a declanșat în PDL valul de dezertări masive cu care amenința Crin Antonescu săptămâna trecută. Dar, pentru că nu le destructurează alții partidul, ce s-au gândit pedeliștii: Hai, frățică, să ni-l destructurăm singuri! Prin urmare, cititorii de cărți din partid au scos pixurile, cititorii de carduri din partid au scos doar topoarele, că ei nu umblă cu pixuri, și au încins o cafteală parte-n parte, mai ceva ca-n Șapte Păcate. Pereții din Modrogan s-au umplut de sânge de doctoranzi și nici Ion Iliescu, în visele lui erotice cu mineri, din iunie ‘90, n-a avut parte de o bucurie mai intensă, văzând atâția intelectuali bătuți la patru coaste.

La finalul acestei nopți a cuțitelor ciungi, ochelariștii din partid au ieșit umflați la mufarină și cu imaginea șifonată, la propriu și la figurat. Principalul prigonitor a fost chiar domnul Prigoană, care, descoperindu-și oarece asemănări cu Stalin nu doar la mustață, ci și la garagață, a dat semnalul epurărilor, mazilindu-l pe Cristi Preda. Iar coana Nuțica, această regină Margot, varianta republicană și cu tocuri cui, a votat și ea pentru excludere, ca un soldat disciplinat al partidului. Singurii care au îndrăznit să voteze împotrivă au fost colegii academicieni ai lui Preda, Baconschi și Paleologu.

Băbăieți, cum ar zice Becali: băgați-vă mințile-n cap, voi nu vedeți că în PDL se merge pe principiul enunțat de junele Paleologu, „băga-mi-aș ... în ei de intelectuali”? Așa că stați naibii liniștiți dacă vreți să mai rămâneți în partid, că nu se știe cum mai pică un post de ministru, un director de institut cultural, o sinecură, o măslină, o atenție! Ca să dovediți că sunteți oameni muncitori și nu bărboși din ăia de taie frunzăverde la câini pe bloguri, dați-vă ochelarii jos, că prea vă dau o alură de oameni deștepți, băgați-vă și voi  ce puteți, odată cu toți membrii, membrele și celelalte organe de partid, luați-vă o pungă de semințe și-o bere la PET, aruncați discurile alea cu Vivaldi, că primăvara merge și Guță, și raportați frumos la Domnu’ Traian, pe felicitarea oficială pe care o s-o trimiteți de Paște la Cotroceni, scriind în felul următor, să nu se prindă nimeni ce origini nesănătoase aveți: „Adevărat a-nviat, Șefu’! Miam permis să vă trimiț și io o vedere. Să fi-ți sănătos și să trăiți bine!”.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+