HomePoliticToamna-i grea, rectificarea-i mare, greu mai e la guvernare!

Toamna-i grea, rectificarea-i mare, greu mai e la guvernare!

Cel mai simplu pentru un om politic e să fie în campanie electorală. Îți dai seama că această propoziție e adevărată dacă te gândești că până și Geoană a înțeles-o atunci când, în campania din 2009, dragostea Mihaelei promitea căpșunarilor care s-ar fi întors în România câte 25.000 de euro de căciulă.

Atunci când te ia gura pe dinainte, ca în cazul de mai devreme, ai două opțiuni: fie speri din tot sufletul să nu câștigi alegerile, fie mizezi pe faptul că românul are memoria scurtă și kilul de făină și zahăr îl ține măcar un an. În cazul clanului Uselenienilor situația e puțin mai îmbârligată. Cum au avut cea mai lungă campanie electorală din istorie (vreo doi ani dacă număr bine) au avut timp berechet să spună că o să facă și-o să dreagă. Mai rămânea să le promită românilor că vor avea fiecare câte-o bonă filipineză în ogradă și secretul nemuririi lui Iliescu și ar fi făcut treaba oablă.

Viața e mai perversă ca o gagică din manele

Socoteala din studioul Antenei 3 nu se potrivește însă cu cea de la vistieria statului. Pus față în față cu o rectificare bugetară săptămâna trecută, Ponta a tăiat cu barda direct în bugetul Sănătății (ciudat că i-a cășunat taman pe doctori, că doar și el e unul de-al lor), ca să le dea milițienilor și parlamentarilor. Tot în ultimul timp, și-a pus fetița cu usturoi să cerșească după banii românilor din taxe și impozite prin ziare, asta în timp ce sub ochii lui colegul de partid Bădălău se juca de-a evaziunea fiscală cu 50 de milioane de euro. Și care-i soluția lui Ponta la toate astea? Păi să crească din nou taxele, că doar nu-i de-ajuns că ne putem mândri, conform unui raport al Băncii Mondiale, cu faptul că antreprenorii din România au de plătit cele mai multe taxe din UE și, în plus, mai pierd și vreo 200 de ore pe an cu acriturile de la ghișeurile Fiscului.

Carne pentru toți românii

În ultimul timp se zvonește însă că Ponta ar vrea totuși, pe modelul covrigilor, să reducă TVA-ul și la carne. Păi stați, la pachet cu toate taxele și impozitele astea mărite, carnea nu vine moca de la Palatul Victoriei?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare