HomePoliticTudor Chiuariu, vidanjorul de serviciu al USL

Tudor Chiuariu, vidanjorul de serviciu al USL

Cred că un lucru util pentru un partid politic e să existe niște băieți pe care să-i scoți în față de fiecare dată când e de făcut ceva care-i nasol și pentru standardele românești, vorba celor de la The Economist, și nu vrei ca rușinica să cadă pe membri mai importanți ai partidului. Pentru USL, la capătul acestei liste de vidanjori se află Tudor Chiuariu.

Cred că-l mai țineți minte pe acest mare muc al justiției românești, care a fost pus în locul Monicăi Macovei după ce alianța D.A. s-a destrămat. De ce? Fix ca să facă căcuță (cacofonia îşi are rostul ei) peste toate reformele de care se apucase doamna de fier a politicii românești și să înlocuiască varii procurori și judecători cu oameni de-ai lui și ai lui Fenechiu din Iași care, apropo, aveau mai puțină treabă pe-acolo decât Gigi Becali într-o bibliotecă. Mai mult, Tudorică-fără-frică ăsta deține recordul de a fi primul ministru al Justiției care a intrat în vizorul DNA în mai puțin de o lună de la învestitură, pentru o afacere imobiliară. Mandatul lui a ținut din aprilie până în decembrie 2007 și a făcut ţăndări imaginea bună pe care începea să o aibă justiția românească la Bruxelles. Chiar le-a scris celor din CE să scoată din raportul de țară laudele la adresa DNA. Citiți încă o dată propoziția de mai sus. E ca și cum i-ar scrie Nuțu Cămătaru poliției române să nu-i laude pe agenții care l-au arestat.

Ei bine, acest Tudor Chiuariu i-a zis lui Barroso că e politruc. Mai mult chiar, a făcut aceste declarații cu sigla USL în spate. Deșteaptă strategia USL: nu-i scoate pe Ponta sau pe Antonescu să-l înjure pe Barroso că nu-i lasă să manipuleze opinia publică cum vor ei, ci îl scoate în față de gunoieru’ ăsta de Chiuariu, că, oricum, e compromis și poate să se dezbrace și să facă elicopterul la babe pe stradă, că nu-l mai bagă nimeni în seamă. Între timp, băieții de la Antene pot să urle că Chiuariu are dreptate și că Barroso e un băsist nenorocit, fără ca imaginea europeană a liderilor USL să se compromită mai rău ca până acum. Mă întreb sincer dacă Chiuariu îi spală WC-ul lui Fenechiu în timpul liber, la câte treburi murdare a trebuit să facă până acum pentru PNL.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare