HomePoliticGuvernUltimele învârteli în cazinoul liberal

Ultimele învârteli în cazinoul liberal

Ruleta ministerială s-a oprit din rotire și bugetul stabilit de Guvernul Ludovic Orban pe anul 2020 a ajuns să fie publicat în Monitorul Oficial al României.

Nemulțumirile persistă însă în Cabinetul Ludovic Orban, cât timp niciun ministru nu consideră că i-a picat speciala la păcăneaua bugetară.

Ruleta alegerilor anticipate încă se mai învârte în cazinoul liberal. Până în acest moment, nimeni nu a reușit să oprească ruleta, astfel că premierul Ludovic Orban și Rareș Bogdan încă mai plasează pariuri.

Miza este cunoscută, dar niciunul dintre cei doi jucători nu a reușit să ghicească, până în acest moment, culoarea câștigătoare.

Fosta vedetă de televiziune încearcă din greu să frâneze ruleta, conștient fiind că jocul de așteptare este în favoarea premierului Ludovic Orban.

Totuși, sunt șanse foarte mari ca ruleta liberală să se oprească, odată cu întoarcearea marelui dealer, Klaus Iohannis.

Deja câștigător detașat, Iohannis ar mai avea mici aspirații, după potul cel mare luat la sfârșitul anului 2019.

Președintele este conștient că guvernul liberal trebuie să joace cât mai mult, profitând de perioada extrem de avantajoasă, în care se află singur în cazinou.

Se apropie extragerile mari de la locale și parlamentare, iar liberalii trebuie să fie cu numerele pregătite.

Deja sunt semne că apar potențiali jucători care vor să pluseze.

Deja vin semnale de la PLUS și USR, care au ieșit din joc de ceva timp.

Vlad Voiculescu şi Nicuşor Dan, cei doi candidaţi propuşi de PLUS şi USR pentru Primăria Capitalei, sunt la egalitate în preferinţele bucureştenilor şi oricare dintre ei ar câştiga alegerile, dacă acestea ar fi într-un singur tur, cu 35%, respectiv 36%, comparativ cu Gabriela Firea, care ar obţine 28%.

Informaţiile apar într-un sondaj prezentat de Vlad Voiculescu, candidatul PLUS pentru Primăria Municipiului Bucureşti.

De asemenea, dacă duminică ar avea loc alegeri pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, 30% dintre respondenţi ar vota cu reprezentanţii Alianţei USR PLUS, în timp ce 25% cu cei ai PNL, iar 16% cu PSD.

Alți jucători văd însă sondajul ca pe o cacealma. Rămâne de văzut cine va reuși să blufeze mai bine.

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare