HomePoliticUN GENERAL, UN OM, UN DOCTOR DIN POPOR

UN GENERAL, UN OM, UN DOCTOR DIN POPOR

Faptul că, aşa cum aflăm din osanalele unui subordonat, ministrul Gabriel Oprea este OMUL adevărat sosit în fruntea Internelor face să apară tot mai multe dovezi ale omeniei fără margini a generalului: asemenea fabricilor de diplome din învăţământ, dl Oprea este o adevărată uzină de doctorate pentru cei aflaţi în subordine. Până acum, patru doctorate coordonate de Maestru sunt măiestru copiate, şi cu al Şefului cinci, care le şi întrece pe toate.

După unele surse cu epoleţi, dl ministru Oprea nu consideră asta un capăt de interes naţional, ci va legaliza chiar, în instituţia pe care o coordonează, doctoratul pentru toţi angajaţii. Departe de a fi ceva similar "bacalaureatului profesional" andronescian, "doctoratul pentru fiecare" va demonstra înaltul grad de performanţă la care au ajuns Internele sub conducerea strălucită a doctorului Oprea. În altă ordine de idei, odată sectorul Internelor umplut la maxim cu doctori, Guvernul se va vedea obligat să acorde aceeaşi mărire cu 25% a salariilor, la fel ca în cazul doctorilor din medicină.

Va exista, evident, o diferenţiere necesară respectării ierarhiilor militare, gradele superioare primind doctoratele cu prioritate şi la o calitate tot superioară, gratuit. Pentru celelalte categorii de personal, specialiştii Ministerului vor pregăti lucrările respective la nivelul profesional al fiecăreia, cu o taxă diferenţiată şi ea după criterii ce urmează a fi stabilite cât mai rapid. Pentru exemplificare: un general va fi beneficiarul doctoratului calitatea I (gen "Impactul universalizării digitale în contextul accentuării ameninţărilor teroriste şi identificarea corelaţiilor dintre sistemele informatice ale statelor implicate"), pentru care nu va plăti nimic, primind în schimb o primă egală cu valoarea ultimelor trei solde încasate; un agent de circulaţie va fi doctor în "Trecerea pe roşu – necesitate istorică românească", trebuind să achite o taxă modică de 300 de lei, din sancţiunile aplicate fără chitanţă românului etern trecător pe roşu.

Vestea instituirii "doctoratului pentru fiecare" l-a determinat pe chestorul principal de poliţie Nelu Pop să scrie încă o epistolă, updatată, de mulţumire şi omagiu aduse marelui conducător din fruntea ministerului:

"Când am primit la raportul de zi informaţia că DL GABRIEL OPREA, GENERALUL care ne conduce pe drumul luminos al recâştigării respectului meseriei, a hotărât să livreze tuturor dreptul binemeritat de doctor am înţeles că Dumnezeu ni l-a adus în frunte pe OMUL ales de El să ne fie PĂSTOR. Îl asigurăm pe înţeleptul nostru MINISTRU că vom face totul să merităm încrederea acordată şi să confirmăm investiţia făcută în noi ca oameni de omenie şi specialişti în meserie.

Emoţia a fost atât de puternică încât atât eu cât şi colegii prezenţi am lăcrimat ca nişte copii; pentru că, în definitiv, asta suntem cu toţii – fiii unui mare TATĂ ce-şi educă familia cu blândeţe şi severitate militară concomitent, în adevăratul spirit al breslei noastre milenare de la Cuza încoace.

Am fost nu o dată umiliţi prin vremuri; înlăturaţi de la recunoaşterea meritelor de către interese politice temporare, sărăciţi de dictaturi sau crize economice aşa-zis mondiale. Noi am tăcut demn, aşa cum ne cere misia, şi am mers mai departe în interesul acestui popor eroic. Azi, ştim că DUMNEZEU nu ne-a uitat nicicând şi ne răsplăteşte sacrificiile prin dăruirea unui EROU care să ne fie PĂRINTE, DASCĂL şi ŞEF ascultat cu DRAGOSTE.

Vă mulţumim domnule GABRIEL OPREA, Viceprim-Ministru pentru Securitate Naţională – Ministrul Afacerilor Interne – Prim Ministru Interimar – pentru tot ce-aţi făcut, faceţi şi sigur veţi mai face întru redarea demnităţii uniformei purtate, acum, din nou cu mândrie şi sentimentul responsabilităţii. 

E vremea când nu ne mai aruncăm caşchetele în curţile tiranilor trecători – cu mâna la chipiu şi sufletul întărit vă dăm ONORUL şi vă spunem simplu, din inimă: SĂ TRĂIŢI, iubit GENERAL şi respectatul nostru DOCTOR!"

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare