HomePoliticUn telefon în plină iarnă

Un telefon în plină iarnă

– Halo! Herr Präsident Iohannis? Ich bin Angela Merkel!

– Domnu' Victor Ponta… înţeleg că vă place să mă tachinaţi tot timpul pe Facebook, dar asta chiar este o glumă nereuşită! De ce nu încercaţi cu prietenul dvs, dl Băsescu?

– Poanta? Nu-i niciun poanta, ich bin Mutter Angela! Sunt puţin răcit şi vorbeşte mai gros. Am sunat să întreb ce-i cu debandada ăla la voi, aţi uitat că sunteţi membru la UE?

– Scuze, Frau Merkel… ce surpriză să mă sunaţi personal, nu m-a anunţat nimic Mihalache! Adevărat, am auzit că la noi e viscol şi ninge tare, dar dl Mihalache m-a asigurat că toate instituţiile statului îşi fac pe deplin datoria. Am dat indicaţii să nu ne mai surprindă iarna, ca pe timpul mandatelor dlui Băsescu, atunci când nu era ca vara!

– Vara? Ja… foarte frumos la voi vara, mai ales litoral. Veneam şi eu la Techirghiol în tinereţe, ai văzut poza mea de atunci?

– Aceea de la nudişti, când ieşeaţi din apa mării goală ca Afrodita? Nein, n-am văzut-o!

– Ja, eram Afrodită, nu degeaba urma să rezolv eu problem grecesc. Dar acum văd faceţi voi problem românesc mai mare şi mai tare!

– Despre ce-i vorba? Lucrurile merg spre bine în ţară… avem salarii mărite, pensii speciale, chiar şi salariul minim o să crească la primăvară… pot să vă confirm personal, am luat de trei ori mai mult luna asta pe card!

– O cam dai cotit, Herr Klaus. Parcă era vorba germanizezi tu România, nu invers!

– Chiar nu înţeleg, Frau Merkel. Să vorbim nemţeşte, ca să pricep repede?

– Lasă, mai exersez şi eu româna învăţat la Techirghiol. De ce faceţi dosar penal la sărman refugiaţi care trecut graniţa la voi?

– Aaaaa… acum mai vin de acase, chiar dacă nu mai sunt şase… păi răspunsul e simplu ca la nemţi: au trecut ilegal frontiera!

– Cum, ilegal?! Voiai vine cu invitaţie, cum plecau românii la Germania pe vreme lui Ceauşescu?

– Frau Merkel, România (şi datorită Germaniei) nu este în Schengen. Deci la noi nu se trece graniţa fluierând iodlere. Nu mai zic că şi în Schengen trebuie să arăţi un buletin, ceva…

– Asta valabil la români care vin la Germania, dar oamenii aceia au alt kultur decât al nostru! Nu te face turc!

– Chiar nu înţeleg, mă scuzaţi de nepricepere. Ce-ar fi trebuit să facem? Să-i primim cu flori ca nemţoaicele din Köln, dacă mă înţelegeţi dvs ce vreau să spun?

– Flori, fanfar, aplauz nu obligatoriu! Dar nu poţi porţi aşa cu nişte femei însărcinat, de exemplu!

– Vă informez că toţi sunt bărbaţi şi n-aş zice că arată ca după război! Mai curând parcă s-ar pregăti de unul, toţi vor să ajungă în Germania.

– Nein, nu Deutschland! Noi primit peste milion, voi n-aveţi loc de 60? În Parlament am auzit aveţi aproape 600 refugiaţi, şi le asiguraţi condiţii mai bun decât la Germania!

– Da' de unde, nici nu ştiţi cât mă lupt să nu li se mărească alocările de fonduri. Dar cei dinaintea mea au avut grijă ca România să fie condusă de Parlament, nu de Preşedinte.

– Serios?! Şi atunci dl Băsescu cum făcea când lupta cu ei?

– El se lupta, Parlamentul îl suspenda… dvs îl puneaţi la loc, nu-i aşa?

– Păi şi nu făcut bine? Acum erai doar Prim-Ministru, nu ditamai Präsident! Deci vreau daţi la refugiaţi toate drepturi cuvenit şi să nu luaţi pe urma la Polonia! Nu degeaba a invadat-o Adolf, ştia el ce ştia!

– Frau Merkel, nu pot să cred asta! Aţi început să vorbiţi ca Adolf Hitler?!?

– Scuze… m-a luat puţin valul, ca la Techirghiol… e din cauza la reeditare Mein Kampf, şi doar am avertizat personal de urmări cu impact negativ!

– Aţi citit-o?

– Am răsfoit puţin, să văd de unde deduc postacii lui Putin pe internet că eu aş fi fiica la el. Te asigur că nici vorbă de aşa ceva, Hitler avea un singur ou. Chiar şi de mine se zice că aş avea mai mult! Scurt pe doi, cum spune la noi: daţi tot ce trebui la refugiaţi, casă, masă şi ajutor social, servicii ştiu că n-aveţi nici pentru voi! Gata acum, am treabă mult la Cancelarie, nu sunt Präsident la România! Nu că la noi Präsident ar fi diferit, lumea nici nu ştiu bine cum îl cheamă. Nu face nimic, se plimbă prin lume, renovează reşedinţa, scrie cărţi şi joacă tenis. Aveţi grijă să nu luaţi şi voi după model nemţesc!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare