HomePoliticUnde Klaus nu performează, Carmen eclatează

Unde Klaus nu performează, Carmen eclatează

Nici n-a apucat Klaus Iohannis să realizeze că este noul președinte al României, că Instituția Primei Doamne s-a și înființat. Au avut grijă de asta limbile catefelate ale scribilor din media online care au luat foarte în serios ce li s-a trasat să trateze la modul serios, anume felul în care Carmen Iohannis s-a hotărât să arate Țării că ea este soția activă a celui mai pasiv președinte în exercițiu. Dovadă: l-a însoțit peste tot pe Klaus, chiar și la evenimente unde protocolul nu impune prezența soției, ținându-l de mânuță, să nu se piardă.

Mai mult, Instituției Primei Doamne îi place să fie în centrul atenției (să eclateze, ca să zic așa), motiv pentru care chiar “provoacă”, prin gesturi și stil vestimentar, camerele de luat vederi să se fixeze asupra ei. Iar mass media se repede ca vulturul la pradă. Iar prin intermediul noilor lingăi aflăm cum a eclipsat pur și simplu toate locațiile prin care a pășit – asta deși pe noi ne-ar interesa mai degrabă ce a realizat președintele Klaus Iohannis în interesul românilor și României pe unde s-a deplasat pe banii noștri. Numai că, unde Klaus nu performează, are grijă Carmen să eclateze.

Să v-o zic și mai pe șleau: prezența soției unui demnitar în vizite oficiale pune de multe ori în situații neplăcute omologii țărilor gazdă, care conform protocolului sunt nevoiți să se prezinte cu perechea conjugală la ceremoniile oficiale. Alți bani, alte cheltuieli, altă distracție – de care unii sunt nevoiți să țină cont, altfel le bagă în seamă electoratul lor. Care chiar ține cont. Nu ca al nostru, pe la urechea căruia a trecut, fără să-l rănească, informația că fiecare vizită externă a cuplului prezidențial ne-a costat cam 30 de mii de iepuroi pe zi. Iar cuplul se deplasează: din vacanță, în concediu, din toate acestea într-o vizită de stat lejer prelungită cu o scurtă vacanță în care să ne etaleze Instituția Primei Doamne ce șlapi mai asortează la poșețica extrem de scumpă raportat la veniturile sale de profesor cu jumătate de normă.

Și uite așa, pe banii noștri, din “Profa” aia faină, modestă, iubitoare de copii, care părea că nu o să-și lase pentru nimic în lume elevii ca să plece din Hermannstadt s-a ales o nouă “Coană Leana”, lipită ca umbra de soțiorul prezidențial și gata să primească oricând osanale.

Vă dați seama cât a suferit Instituția Primei Doamne din cauză că nu a mai putut să fie omniprezentă public după ce japița de justiție română a decis că trebuie să returneze o casă luată cu japca? Cum a stat dânsa ca pe jar cât timp a avut interdicție de protocol și cum de pare că a țâșnit ca scăpată din lanț la ultimele două ieșiri externe ale lui Iohannis?

Nu numai că am aflat că în excursie la turci i-a fost bine, dar am aflat că pur și simplu a eclatat din nou cu ținutele. Altele, mai sobre și mai eclipsante decât cele de la excursia din Israel. Că a învățat că nu orice șlap se asortează cu gentuța Hermes.

Așa am aflat și că Klaus și Carmen Iohannis au vizitat Biserica "Sfânta Muceniţa Paraschevi". Firește, Instituția Primei Doamne a eclatat icoanele și interiorul, apoi exteriorul la poza de grup. Apoi, au plecat spre Moscheea Albastră. Apoi el s-a întâlnit cu Erdogan, ocazie cu care a promis în numele nostru că se va face o mare moschee la București. E drept că o discuție despre construcția unei moschei există de pe vremea lui Traian Băsescu. Numai că discuția avută de Băsescu a fost despre catedrală la Istanbul contra una bucată moschee la București. Un qui pro quo, cum s-ar zice. Nu despre o moschee și o școală islamică (cum vroia Mitomanul Plagiator) la București contra hotel de călugări la Istanbul (așa cum s-a predat șalvarul săsesc).

Așa că am mai avut o vizită de stat degeaba prin Turcia zilele acestea. Și-am rămas cu niște întrebări: eclatanta Instituție a Primei Doamne nu mai este angajată ca profesor (chiar și cu jumătate de normă) și nu mai participă la cursuri pe salariul infim (dar salariu) pe care-l încasează? O plătim să eclateze și eclipseze pe coclauri în vizite de stat (să vedem ce rochițe și ce șlapi mai poartă nemaipomeniții ei genunchi)? Întreb doar să știu la al câtelea pas mi-am luat țara înapoi…

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare