Vom avea 6 aeronave prezidențiale: la cât se plimbă Iohannis, una singură s-ar uza prea repede!

de Spartakus , 17 martie 2016
Vom avea 6 aeronave prezidențiale: la cât se plimbă Iohannis, una singură s-ar uza prea repede!

Recent, ministrul Transportului a anunțat că guvernul va achiziționa o aeronavă prezidențială – nu de alta, dar la câte gafe a comis în ultima vreme, președintele risca să fie luat la bătaie de diasporenii cu care călătorea în avioanele de linie. Anunțul a stârnit nemulțumirea multora, dar adevărul este că orice țară care are președinte trebuie să aibă și un avion al președintelui: America are, Franța are, chiar și Rusia are și, dacă se supără, Putin are și rachete prezidențiale sol-sol. Așa că și Iohannis al nostru – mă rog, vorba vine al nostru, mai curând al lui Voiculescu și Mihalache – trebuie să aibă avion. Destul că fostului președinte, Traian Băsescu, i-a tăiat Ponta finanțarea și l-a lăsat de tot fără avion și atât de sărac în buget că nu mai avea bani nici măcar de parașută.

Potrivit surselor noastre, dl Klaus și dna Carmen au fost bucuroși că vor avea, în sfârșit, un avion personal, cu care să călătorească unde vrea… rotula lor și probabil că până la sfârșitul anului aeronava va decola deja de pe Otopeni. Experții în siguranță aviatică trag însă un semnal de alarmă: chiar dacă avionul care va fi achiziționat nu trebuie să fie, după cum au declarat oficialii, mai veche de cinci ani, pericolul este imens: ”Dacă aveam un președinte mai sedentar, n-ar fi fost o problemă. Dar, la cât se plimbă Iohannis, un singur avion nu-i ajunge nici de trei concedii, nu vă dați seama cât se poate uza într-un an de mandat? De aceea, vom propune guvernului să mărească bugetul președinției, ca să se mai poată achiziționa încă cinci avioane. La urma urmei, dacă are șase case personale, ar fi și diletant, pardon, degradant voiam să spun, să nu aibă și șase avioane personale”, a precizat un expert aviatic.

În replică, reprezentanții guvernului au afirmat că studiază problema, iar consilierii prezidențiali susțin că au găsit chiar și sursa de finanțare: președinția, care a cerut deja 2,5 milioane de lei pentru a uda florile din curtea palatului Cotroceni, nu va mai cere alte 10 milioane și pentru panseluțe, ci pentru avioane.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Alin

  23 martie 2016 1:47

  Tot nu ti-ai revenit, Spartacus? Ai cosmaruri cu Iohannis, baiatule? Daca si voi, astia care va dati inteligenti, puteti sa scrieti asemenea aberatii, atunci ce pretentii mai putem avea de la alte publicatii? Jenant autorul, penibil articolul! Si ca sa-ti fac cosmarul si mai negru, asculta aici nu-mi pare rau ca l-am votat pe teuton si ma bucur cand va tavaliti in chinuri. Si inca ceva il voi vota si a doua oara, pentru cel de-al doilea mandat.

  raspunde comentariului
 • ilidia

  18 martie 2016 10:14

  "Spartcapus" recidiveaza si, vrand sa fie "spiritual," bate campii cu voiosie. De data asta despre avioane. Deh, are omul o obsesie, presedintele...

  raspunde comentariului
 • aura

  18 martie 2016 8:34

  draga Spartakus, mataluta ne arunci de fiecare data direct in arena cu lei...

  raspunde comentariului
+