HomePoliticZece lucruri pe care nu le ştiai despre eliberarea...

Zece lucruri pe care nu le ştiai despre eliberarea lui Năstase

Aseară, Adrian Năstase a părăsit cuibuşorul de nebunii de la Jilava, spre a reveni în sânul familiei. Eliberarea fostului premier a fost mediatizată pe larg, dar există şi aspecte mai puţin ştiute legate de acest eveniment, aspecte pe care vi le vom dezvălui în continuare:

*în semn de respect faţă de deţinutul Adrian Năstase, Direcţia Penitenciarelor a decis să retragă zeghea cu numărul N0049, purtată de acesta pe parcursul încarcerării sale. Niciun alt deţinut nu va avea dreptul să mai poarte acest tricou, pentru că Năstase a fost unic. Mai cunoaşteţi pe cineva în România care să fi furat un miliard de euro?  

*deţinuţii sunt foarte nemulţumiţi de plecarea lui Năstase: „Am dus-o bine cu el, mânca numai lucruri fine. Dacă ne vine în cameră Voiculescu, care mănâncă numai varză cu cârnaţi şi fasole, suntem terminaţi. Parcă pedeapsa cu moartea era interzisă în România, noi ce-am făcut de ne bagă la camera de gazare?”.

*auzind că Năstase a primit oferte de la un guvern străin, Ponta a declarat: „L-am fi angajat la Palatul Victoria, dar e supracalificat, nu ne permitem. Păi noi furăm cu milioanele, el fură cu miliardele, ce-am putea să-i dăm?”.

*fostul premier a afirmat, la ieşire, că încercările din ultimii ani l-au întărit. Din surse sigure vă putem spune că viaţa alături de Năstase i-a întărit şi mai tare pe colegii de celulă foarte potenţi.

*se pare că Adelu n-a spus că doreşte o „lege a graţierii”, ci dimpotrivă, o „lege a gratierii”, adică băgarea după gratii a cât mai multor indivizi: „E frustrant să stai în celulă doi ani cu aceiaşi oameni, te plictiseşti de ei până la urmă şi simţi şi tu nevoia să mai schimbi partenerii de dialog”.

*la Jilava, Năstase a suferit multe nopţi de insomnie, până când a găsit un remediu excelent: „Medicul închisorii m-a sfătuit să număr oile, dar fiindcă n-aveam oi, eu am numărat ouăle, că din astea aveam. Vreau să vă spun că de câte ori ajungeam la al cincizecilea coleg de cameră, adormeam ca un prunc!”.

*Năstase şi-a lăsat barbă din necesitate: „De când m-am zgâriat ultima oară cu aparatul de ras la gâtuţ, de au crezut fraierii că am vrut să mă sinucid cu pistolul, am dezvoltat o fobie faţă de lame. O să risc să mă bărbieresc doar dacă instanţa mă mai trimite o dată după gratii”.

*unii zic că guvernul străin despre care Năstase pretinde că i-ar fi făcut oferte ar fi cel din Burkina-Faso. Oficialii burkinezi ar fi declarat: „Noi suntem o ţară foarte săracă, aproape mai săracă decât România. Dar dacă în România, domnul Năstase a putut să fure un miliard, e clar că banii ăştia i-a găsit el undeva. Dacă-i găseşte şi în Burkina şi ne dă şi nouă măcar o sută de euro, să ne cumpărăm orez, suntem mulţumiţi, îl punem premier pe viaţă”.

*alţii afirmă că guvernul respectiv ar fi cel din Botswana, întrucât reprezentanţii acestei ţări africane ar fi admis unele discuţii: „I-am oferit domnului Năstase un salariu foarte mare, în dolari, dar nici n-a vrut să audă, cică are deja o grămadă acasă. În schimb ne-a implorat să-i dăm în bancnota noastră naţională, ne-a spus că din asta n-o să mai vadă deloc, acum, c-a ieşit de la puşcărie!”.

*ca soţul ei să nu resimtă şocul despărţirii de colegii de puşcărie, Dana n-a mai risipit petale de trandafiri pe pat, ci a împrăştiat săpunuri prin baie.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare