HomeProiecte specialePagina de Business5 recomandări de cărți ieftine care îți potolesc curiozitatea...

5 recomandări de cărți ieftine care îți potolesc curiozitatea și îți stârnesc interesul

Începutul de an este cel mai bun moment să investești în tine, să citești și să-ți potolești curiozitatea despre lumea înconjurătoare. Dacă ți-ai trecut pe lista de rezoluții și intenția de a-ți dezvolta cultura generală în anul care urmează, avem o veste bună pentru tine. Ți-am pregătit o listă de cărți ieftine și ușoare de citit pentru anul 2022, care te vor ajuta să devii o persoană mai înțeleaptă.

Sunt cărți care-ți vor deschide ochii asupra lumii, popoarelor, geografiei sau viitorului. Lecturarea acestor titluri îți asigură un bagaj de cunoștințe, iar discuțiile cu prietenii sau cu colegii de birou vor fi mai interesante.

Ți-am pregătit o listă cu 5 cărți ieftine, dar valoroase, care îți vor îmbogăți cunoștințele generale și îți vor stârni interesul să afli mai multe.

 

1.Despre toate, pe scurt, de Bill Bryson

O carte cu carte poti incepe este „Despre toate pe scurt”, scrisă de Bill Bryson. Este o carte științifică, scrisă pe înțelesul tuturor și cuprinde detalii de la formarea universului și apariția planetelor, până la idei despre cum ar putea evolua Universul în viitor.

 

2.50 de idei pe care trebui sa le cunoști. Filosofie, de Ben Dupre

Aceasta este o carte ce prezintă succint principalele idei despre care Ben Dupre consideră că au influențat omenirea în ultimele milenii: de la platonism la existențialism și de la religie la știință. O poți citi pentru mai multă claritate în vremurile pe care le traversăm.

Peștera lui Platon, problema minte-corp, problema răului sunt 3 din cele 50 de idei de filosofie propuse de Ben Dupre în lucrarea sa.

 

3.Știinta lui „De ce”. Răspunsuri la întrebări despre lumea din jur, de Jay Ingram

Te-ai întrebat vreodată de ce lăcrimezi când tai ceapa? Sau de ce frunzele își schimbă culoarea toamna? Stai liniștit. Nu ești singurul care are aceste întrebări. Și Jay Ingram le-a avut până când s-a decis să pună capăt acestor frământări și a pornit în căutarea răspunsurilor.

Alte răspunsuri pe care le găsești în una dintre cele mai cool cărți ieftine de citit în 2022 sunt:

  • Ce înseamnă déjà-vu?
  • De ce țânțarii preferă să-i înțepe pe unii oameni, iar pe alții nu?
  • De ce brațele lui Tyrannosaurus Rex erau atât de scurte?

Cartea este interesantă, ilustrată dar și presărată cu numeroase detalii științifice.

Vrei să afli răspunsul acestor întrebări? Comandă cartea de la Printre Carti – un anticariat online unde găsești zeci de mii de cărți ieftine din care să alegi.

 

4.Where Good Ideas Come From. The Seven Patterns of Innvoation, de Steven Johnson

Cu siguranță ai recunoscut cel puțin o idee bună pe care ai văzut-o. Bateria, Google, telefonul, radiera etc – toate sunt idei mărețe. De unde au venit aceste idei? Și care a fost contextul care le-a favorizat apariția?

Cum să generezi idei fundamentale care să-ți propulseze cariera sau viața? Steven Johnson și-a pus această întrebare, iar răspunsurile pe care le-a găsit sunt revelatoare.  A identificat șapte modele cheie care se află în spatele inovației autentice. Vrei să le descoperi și tu? Citește-i cartea!

5.1000 de erori din cultura generală. Incredibil, dar adevarat! de Christa Poppelmann

Nu tot ceea ce consideri ca fiind adevărat este adevărat. Cartea de față oferă lămuriri asupra a 1000 de greșeli memorabile și clarifică inexactități cunoscute. Cele mai frecvente 1000 de greșeli sunt grupate în diferite domenii, astfel: istorie și politică, cultură și distracție, religie și filosofie, cotidian și social și altele.

Cauți mai multe idei de astfel de cărți?

Dacă ți-am stârnit interesul și curiozitatea, intră pe site-ul PrintreCarti.ro și comandă-ți cărțile preferate. Anticariatul are în stoc peste 70.000 de cărți ieftine din care să alegi. Iar dacă comanzi de peste 129 lei, ai transport gratuit direct la tine acasa.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare