HomeProiecte specialePagina de Business6 sfaturi zilnice pentru sănătatea spatelui

6 sfaturi zilnice pentru sănătatea spatelui

Coloana este vitală pentru toate activitățile zilnice. Ne oferă echilibru și sprijin, ne permite să ne mișcăm și protejează măduva spinării și nervii. Alte elemente esențiale sunt mușchii și ligamentele, care mențin stabile vertebrele. Ți-am pregătit în continuare 6 sfaturi ușor de pus în aplicare pentru sănătatea spatelui, care te vor feri de dureri și alte probleme.

1. Fă exerciții regulat

Un stil de viață activ ne menține corpul tânăr și sănătos, însă nu uita să incluzi în antrenamentele tale și exerciții specifice pentru spate. Mușchii puternici susțin cu succes coloana, iar creșterea forței din această zonă te poate ajuta să previi și ameliorezi durerile de spate.

2. Nu ridica obiecte grele

Mai ales după vârsta de 30 de ani, vei descoperi că ai dureri de spate după ce ridici obiecte grele. Acest lucru se poate întâmpla pentru că ai ridicat o greutate prea mare pentru corpul tău, ai cărat greutatea prea mult timp sau nu ai folosit o practică de ridicare sigură.

Trollerele și cărucioarele pentru cumpărături îți vor ușura mult viața, deci nu te feri să le folosești. Iar atunci când trebuie să ridici ceva cu corpul, asigură-te că ai o poziție corectă. Pune-te pe vine și ridică din picioare, nu din spate, păstrând coloana dreaptă.

3. Stai cu spatele drept

Mai ales dacă lucrezi în fiecare zi la birou, e extrem de important să îți menții corpul într-o poziție corectă. Spatele trebuie să fie cât mai lipit de spătarul scaunului, genunchii ușor mai jos de coapse, tălpile să atingă podeaua, coatele să facă un unghi de 90 de grade cu corpul.

Ai grijă și la postura din timpul mersului. Stai drept, ține ochii înainte, păstrează bărbia paralelă cu pământul, relaxează umerii în spate. Evită să umbli pe telefon când ești pe stradă, vei lăsa capul mult în jos.

4. Investește într-un fotoliu de masaj

Masajul este un real ajutor pentru prevenirea și tratarea durerilor de spate, mai ales în cazul celor care nu fac suficient sport. În mod ideal, ar trebui să ne facem programări săptămânale, însă de fiecare dată intervine lipsa timpului liber.

O soluție sunt aceste fotolii de masaj Komoder, care pot fi folosite acasă, dar și la birou. Există pe piață numeroase modele, cu diferite funcții: un număr mare de programe de masaj, încălzirea corpului, poziții zero gravity, conexiune Bluetooth, comandă vocală etc. O astfel de investiție îți va permite să te relaxezi zilnic și să eviți durerile te spate.

5. Menține o greutate sănătoasă

Fiecare kilogram suplimentar adaugă tensiune asupra mușchilor și ligamentelor spatelui. În timp, coloana poate dezvolta o curbură nefirească, iar durerile nu întârzie să apară. Menținerea unei greutăți sănătoase poate preveni astfel de probleme.

6. Urmărește semnalele de avertizare

Din cauza stilului de viață mereu grăbit, deseori amânăm controalele medicale, chiar și atunci când avem o problemă. Deși aproape oricine are dureri de spate din când în când, e important să nu lași netratate situațiile referitoare la coloană – problemele se pot agrava rapid. Un simplu control îți va oferi tratamentul corect pentru simptomele pe care le experimentezi.

Protejarea coloanei este obligatorie pentru evitarea durerilor de spate. Asigură-te că mușchii care o susțin sunt suficient de puternici, nu te forța ridicând greutăți mari, păstrează o postură corectă și relaxează-te prin intermediul masajelor.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare