HomeProiecte specialePagina de Business8 invenții bizare despre care nu vei crede că...

8 invenții bizare despre care nu vei crede că sunt reale

Se știe că multe dintre invențiile care au schimbat lumea au fost luate în derâdere la început, însă cele pe care le vom prezenta în acest material nu par să facă parte din această categorie. Văzând despre ce este vorba, ne putem gândi că aceste invenții au fost lansate în glumă, dar nu este așa. În mod surprinzător, majoritatea lor sunt încă disponibile pe piață și pot fi cumpărate.

1. Urechi de pisică

Compania de biosenzori NeuroSky a lansat o pereche de urechi de pisică pe care oamenii le pot purta pentru a-și accentua starea de spirit. Aceste urechi detectau trei stări: dacă utilizatorul era atras de ceva, urechile se ridicau, dacă acesta era relaxat, se lăsau în jos, iar dacă acesta era concentrat pe ceva, urechile începeau să se clatine. Invenția a fost lansată înainte de vreme, dar în prezent, pare că ar putea să prindă de minune la unii streamerii de Twitch.

2. Balsam de buze cu bacon

Buzele tale sunt uscate și crăpate? Îți place și gustul de bacon și ți-ai dori să poți simți atât mirosul, cât și gustul de șuncă toată ziua? Nu, nu este o glumă. Acest produs chiar există: balsam de buze cu aromă de bacon. Ce mai haioasă parte este că produsul nu conține deloc carne și este recomandat și pentru vegetarieni.

3. Paharul cu suport de smartphone

Cine nu și-ar dori un pahar cu capac și pai, dar și cu un suport de telefon, mai ales că invenția pare interesantă și varietatea de culori o face parcă și mai atrăgătoare. însă dacă ne gândim la faptul că este funcțională numai câtă vreme paharul este cel puțin pe jumătate plin, ne dăm seama că este complet inutilă.

4. Umbrela inteligentă

Kinsha a dezvoltat umbrele inteligente, care te înștiințează atunci când plouă – lucru care poate fi util (doar) dacă lucrezi într-un subsol. Toate aceste umbrele sunt conectate la internet și transmit date către server pentru a îmbunătăți experiența. Există totuși și o parte bună: dacă te îndepărtezi de umbrelă și o uiți undeva, vei primi imediat o notificare cu localizarea acesteia.

[image image-id=”52081″ height=”400″ width=”400″ image-title=”https://images.unsplash.com/photo-1499678450342-29ebee16d1ab?ixlib”]

 

5. Stylus pentru nas

Designerul Dominic Wilcox a inventat un touch pen pentru nas, pentru a oferi un plus de multitasking utilizatorilor de smartphone. Acest „Nose Stylus” poate fi util in diverse situații: dacă ești în metrou și vrei să cauți ceva pe Google, ca de exemplu cum să-ți repari ecranul de la laptop sau cum funcționează păcănelele, îți va fi greu să scrii și să navighezi folosind o singură mână, iar acest stilou creativ îți poate fi de folos. Lăsând utilitatea la o parte, aspectul său este destul de caraghios, dar poate că lui Wilcox i-a plăcut foarte mult Portocala mecanică.

6. AirSticks

Matt Benedetto a combinat câștile Airpods cu bețișoare japoneze pentru mâncat. El spune că produsul îi va ajuta pe utilizatori să nu-și mai piardă căștile, dar și să aibă la „înde-ureche” o pereche de bețișoare pentru a punea mânca sushi și alte mâncăruri asiatice cu maximă dexteritate. Bine că nu s-a gândit să pună tacuri de biliard…

7. Furculița care se montează pe deget

Acest accesoriu ar trebui să te facă să pari civilizat, chiar dacă nu ești foarte cizelat. Această furculiță costă mai puțin de 10 lei și îți va permite să ieși în evidență. Deși ar putea părea utilă pentru persoanele care nu știu să folosească tacâmurile tradiționale, poate că ar fi util ca acele persoane să deprindă acele îndemânări, nu?

8. Botniță cu aspect de cioc de rață

Dacă vrei să-ți faci câinele să pară un pic mai simpatic, japonezii ți-au pregătit un produs potrivit. Quack este o botniță pentru câini cu un design haios sau penibil (în funcție de model și de purtător). Produsul este prezentat ca fiind unul mai confortabil decât botnițele tradiționale, însă cert este că folosirea lui va atrage numeroase priviri și îi va determina pe unii dintre oamenii cu care te întâlnești să-ți pozeze animalul de companie.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare