HomeProiecte specialePagina de BusinessBere sau cidru? Ce sa alegi, în funcție de...

Bere sau cidru? Ce sa alegi, în funcție de meniu

Berea și cidrul sunt două băuturi consumate cu preponderență în sezonul cald, datorită efectului lor răcoritor și conținutului scăzut de alcool. Ambele sunt create pe bază de ingrediente naturale și merg de minune savurate pe plajă sau la terasă, într-o zi caniculară. Să nu uităm totuși că vorbim de două băuturi ușor alcoolizate, și se știe că nu este recomandat să bei pe stomacul gol. Prin urmare o sticlă de bere sau de cidru ar trebui să fie însoțită și de o gustare. Există câteva categorii de alimente care se potrivesc cu cele două băuturi, iar în cele ce urmează îți vom arăta care sunt acestea.

 

Berea și micii – un cuplu de nedespărțit

Vorbim poate de cea mai populară combinație culinară din România, berea fiind nelipsită din jurul grătarelor pe care sfârâie micii. Gustul inconfundabil al micilor se potrivește perfect cu această băutură, servită întotdeauna rece. De preferat este ca micii să fie serviți cu bere blondă, cea neagră sau berea artizanală fiind mai puțin potrivite în acest caz. De asemenea, nici berea cu arome fructate nu face casă bună cu micii, fiind mult mai potrivită pentru deserturi.

 

Cidrul și mâncărurile ușoare

Fiind o băutură ușoară, caracterizată de aroma inconfundabilă a merelor care sunt ingredientul principal, cidrul se potrivește foarte bine cu mâncărurile mai fine și mai ușoare. Astfel un pahar de cidru Strongbow merge de minune cu o porție de fructe de mare, creveți sau stridii. De asemenea, și peștele este un fel de mâncare ce poate fi servit în compania unui cidru de bună calitate.

 

Ce bem la grătar – bere sau cidru?

La prima vedere, pare o întrebare absolut prostească, pentru că toată lumea știe că berea este regina grătarelor. Într-adevăr berea nu trebuie să lipsească de la grătar, însă în anumite situații și cidrul este o băutură perfectă pentru astfel de ocazii. Am văzut mai devreme că nu se poate vorbi de mici fără bere, aceeași băutură mergând foarte bine și cu cârnații, carnea de porc sau pastrama de oaie la grătar.

Să nu uităm însă că la grătar se pot face și preparate mai ușoare, iar în cazul acestora cidrul este o băutură mai potrivită. Vorbim de frigăruile de pui, pește, legume la grătar și orice fel de carne de pasăre. 

 

Deserturi cu cidru și bere

În timp ce berea este regina grătarelor, despre cidru putem spune că este regele deserturilor, fiind băutura preferată atunci când vine vorba de dulciuri. Fiind o băutură ușoară și aromată, cidrul se potrivește cu orice fel de desert, fie că e vorba de clătire, tort, prăjitură cu cremă sau orice altă delicatesă. De asemenea, cidrul este un companion excelent și pentru salata de fructe.

Totuși, și berea își poate face loc în meniu la desert, și vorbim în special de berea cu arome fructate. Cea mai cunoscută este berea radler, cu aromă de lămâie, însă există și alte sortimente cu arome la fel de savuroase. Din acest punct de vedere, berea cu arome fructate se aseamănă întrucâtva cu cidrul, potrivindu-se la fel de bine cu dulciurile servite la desert.

Mai puțin cunoscut este faptul că berea merge foarte bine și cu ciocolată. Pare bizar, dar te invităm să te convingi singur gustând un pahar de bere după un biscuit cu ciocolată, pentru a vedea cum gustul dulce se combină perfect cu cel amărui al berii.

Să nu uităm că berea este un ingredient indispensabil și la meci, mergând perfect cu alunele, sticksurile, mini brezelurile și alte chestii sărate, de ronțăit.

Cât despre cidru, acesta mai poate fi savurat în compania unor brânzeturi, a unei fripturi la cuptor sau a unei salate ușoare.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare