HomeProiecte specialePagina de BusinessCum să scapi de datoriile la prieteni o dată...

Cum să scapi de datoriile la prieteni o dată pentru totdeauna?

Ți se întâmplă să rămâi des fără bani de la o lună la alta și să te împrumuți de la prieteni? Chiar dacă este absolut necesar să-ți acoperi cheltuielile sau să rezolvi o problemă urgentă, trebuie să recunoști că nu e deloc plăcut să apelezi la cei apropiați. Pe termen lung, acest obicei nesănătos se poate transforma într-un stil de viață și mai mult, nu îți va crea o imagine prea bună în fața amicilor tăi. Ei bine, dacă te-ai decis să faci o schimbare în acest sens și să ai mai mult control asupra situației tale financiare, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi despre cum să scapi de datoriile a prieteni o dată pentru totdeauna.

Ține-ți cheltuielile sub control

De cele mai multe ori, împrumuturile la prieteni nu apar pentru că ai câștiga prea puțin, ci din cauză că cheltui prea mult. Primul lucru pe care trebuie să-l iei în considerare ca să devii stăpân pe banii tăi este să afli ce venituri încasezi și care sunt costurile tale totale. Cu siguranță vei observa că o parte însemnată din câștigul tău se duce pe lucruri inutile și că, dacă încerci să renunți la unele dintre aceste cheltuieli, îți vei putea achita datoriile. De exemplu, poți reduce numărul ieșirilor în oraș ori poți găti mai mult acasă în loc să cumperi mâncare gata preparată pentru mesele tale zilnice. Pe măsură ce îți vei raționaliza cumpărăturile s-ar putea să descoperi că te încadrezi mult mai bine cu banii.

Apelează la un credit rapid

E drept, un credit rapid reprezintă tot o datorie, însă marele avantaj al acestuia este că nu trebuie să dai nimănui explicații pentru ceea ce vei face cu banii. Așadar, aplică pentru un credit rapid, de oriunde și achită-ți împrumuturile la prieteni. Tot procesul se desfășoară online, formalitățile sunt minime, iar banii îi primești direct în cont. Mai departe, împrumutul îl poți rambursa la data scadentă stabilită inițial, iar dacă nu te încadrezi cu plata poți prelungi durata creditului cu 30 de zile. În acest fel, ai posibilitatea de a depăși cu ușurință problemele financiare pe care le ai pe termen scurt, fără să te împovărezi cu datorii foarte mari sau să-ți faci griji că prietenii îți vor cere banii împrumutați mult mai devreme decât te-ai fi așteptat.

Vinde lucrurile nefolositoare

La fel ca oricare dintre noi, cel mai probabil și tu ai adunat de-a lungul timpului tot felul de obiecte pe care fie le-ai utilizat la un moment dat, fie nici nu te-ai atins de ele niciodată. Dacă nu îți mai sunt de nici un folos, atunci sortează-le, interesează-te care ar putea fi valoarea lor de piață și scoate-le la vânzare pe internet. În funcție de produsele tale, poți încerca să le comercializezi și către o casă de amanet. Nu te lăsa descurajat de faptul că unele dintre ele sunt vechi ori demodate pentru că există tot felul de colecționari care s-ar putea să-și dorească lucrurile pe care tu nu le mai folosești. În acest fel, poți face rost de banii necesari pentru achitarea datoriilor.

Lucrează peste program

Dacă situația ta financiară nu este prea grozavă atunci poți încerca să obții un venit suplimentar. Cea mai bună variantă este să lucrezi peste program, la serviciu, mai ales dacă orele în plus sunt plătite. Mergi la muncă în weekend, iar în timpul săptămânii du-te mai devreme la lucru sau mai stai câteva ore după terminarea programului. În cazul în care compania la care ești angajat nu plătește orele suplimentare, atunci valorifică-ți timpul liber și găsește-ți o activitate care să-ți aducă bani pe lângă job-ul pe care îl ai. De exemplu, poți face meditații dacă știi foarte bine o limbă străină ori poți cocheta cu activitățile online, important este să obții venituri suplimentare care să te ajute să-ți acoperi cheltuielile și datoriile.

Dacă amâni tot timpul să înapoiezi cele câteva sute de lei pe care le-ai împrumutat de la un prieten, înseamnă că trebuie neapărat să faci ceva în acest sens. Probabil că nu-ți dai seama, însă există o mulțime de lucruri care îți pot genera venituri suplimentare și te pot scăpa de datorii. Soluția, se află chiar în mâinile tale.

 

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare