HomeProiecte specialePagina de BusinessCum știi care este gelul de duș potrivit pielii...

Cum știi care este gelul de duș potrivit pielii tale

Igiena corporală este importantă pentru toți și stă la baza menținerii sănătății și a stării generale de bine. Pe lângă tradiționalul săpun, tot mai multe femei utilizează gel de duș, disponibil într-o gamă largă de sortimente, pe toate gusturile și pentru toate nevoile. Și, totuși, cum știi ce produs să alegi, mai ales că toate miros bine și promit minuni? Nimic mai simplu. Ține seama de recomandările următoare și beneficiezi de soluțiile potrivite de curățare și hidratare pentru tipul tău de piele.

Gel de duș pentru piele grasă

Majoritatea produselor de tip gel sunt realizate pentru piele normală sau cu tendință de îngrășare. Prin aplicarea zilnică a acestor soluții de igienizare, excesul de sebum este redus datorită utilizării de surfactanți, substanțe cu proprietăți de curățare și igienizare. Prin utilizarea lor, cureți pielea rapid și în profunzime, elimini murdăria și impuritățile, iar, la final, ai o senzație plăcută, revigorantă. Evită, însă folosirea lor în exces, pentru că îți pot usca pielea. Alege o gamă emolientă, care să atenueze efectul substanțelor de curățare, și nu opta pentru sortimente prea parfumate, pentru că au chimicale care pot provoca iritații epidermei. Cu siguranță, nu vrei o piele înroșită, plină de pete sau descuamată.

Gel de duș pentru piele uscată

Dacă ai pielea uscată și te confrunți cu probleme, din această cauză, apelează la geluri de duș de consistență cremoasă. Caută gel de duș de aici și optează pentru variantele cremoase care conțin, pe lângă substanțele de curățare, și uleiuri esențiale, vaselină și alte produse care să asigure hidratarea și îngrijirea pielii. Caută gamele de îngrijire pe bază de aloe vera, unt de shea, ulei de cocos sau miere. Încearcă și gelul de duș cu particule abrazive, dacă ai pielea uscată. Exfoliază, periodic, pielea, ca să elimini țesutul uscat și să dai epidermei un aspect catifelat, luminos. Optează pentru geluri de duș cu ingrediente răcoritoare, precum rodie sau căpșuni.  Nu uita că, pentru pielea uscată, nu este suficient să utilizezi gel de duș, chiar dacă este hidratant și exfoliant. Apelează la un plus de hidratare prin aplicarea unei loțiuni după duș.

Gel de duș pentru piele sensibilă

Multe femei au pielea sensibilă și nu se împacă, sub nicio formă, cu produsele obișnuite de igienă și îngrijire corporală. Multe dintre săpunurile, gelurile, șampoanele sau cremele care se găsesc pe piață le pot provoca neplăceri și chiar probleme de sănătate. Dacă te afli în această situație, ai grijă să alegi un gel de duș pentru piele sensibilă, cu surfactanți blânzi, care să nu atace epiderma. Citește cu atenție etichetele produselor și alege sortimentele pe bază de sodium cocoyl isethionate (SCI).

Ca să protejezi pielea sensibilă, clătește gelul de duș cu apă călduță, după care folosește un jet de apă mai rece, pentru închiderea porilor.

Nu ezita să cumperi un gel de duș bio, fără parabeni, ca să ai certitudinea că produsul de îngrijire pe care l-ai ales nu conține chimicale și alte substanțe nocive pentru pielea ta.

Utilizează gel de duș în cantități mici, pentru că este mai concentrat decât săpunul și, riști să te alegi cu pielea uscată și să pierzi din aspectul catifelat dat de substanțele emoliente.

Alege sortimentul potrivit de gel de duș, în funcție de pielea ta, și bucură-te de o îngrijire adecvată, care să-ți asigure sănătatea epidermei și să contribuie la starea generală de bine.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare