HomeProiecte specialePagina de BusinessForajul, cale sigură de a alimenta cu apă o...

Forajul, cale sigură de a alimenta cu apă o locuință

Dacă în anii trecuți vorbeam despre foraje ca despre servicii accesibile unui public restrâns și mai degrabă despre fântâni ca soluție de a avea apă asigurată, acum lucrurile s-au schimbat semnificativ. Sistemele de încălzire inovative, alimentarea cu apă în sistem mai avantajos impun automat nevoia de a apela la o firmă specializată în foraje.

Pentru a înțelege de ce serviciul de foraje puturi este net superior altor variante, trebuie înțeles și cum va decurge colaborarea cu firma în cauză.

Nu optați pentru ce este mai ieftin

Evoluția acestui domeniu a făcut ca acum să vorbim despre metode moderne și avantajoase pentru a fora. Fântâna a rămas un mod tradițional de a scoate apă. Dar nu asta este principala problema, ci faptul că pentru a realiza o fântână va fi necesar săpatul la o adâncime modestă. Asta înseamnă implicit că în ceea ce privește calitatea apei puteți avea îndoieli.

Din fântână puteți avea parte de apă meteorică. În plus, nivelul de poluare la ora actuală este cu mult mai ridicat față de anii trecuți, astfel că diversele acțiuni și intervenții umane poluează apa de suprafață. Pânza de apă de unde face captarea fântâna are toate șansele să fie afectată de poluare. Soluția? Săparea cât mai adâncă, adică forajul profesional așa cum doar specialiștii pot face – un exemplu aici este firma Eco Drill.

Sunt recomandate forajele de adâncime medie sau mare

Explicația este tocmai aceasta, că poluarea este la cote minime sau chiar deloc. Din punct de vedere al exploatării și al durabilității, forajul este oricum net superior fântânelor. Va implica ce-i drept și montarea unui sistem de pompare pe bază de pompă submersibilă. Totuși, gândind la nivel de avantaje cumultate, această variantă stă mai bine în picioare decât ideea de a săpa o fântână.

În cazul celor care vor dori colaborarea cu Eco Drill după finalizarea lucrării în sine de forare poate fi solicitată și oferta de instalare a sistemului de pompare. În acest sens vor fi evitate și eventuale conflicte între firmele prestatoare de servicii. Vor fi recomandate echipamente de la Grundfos sau Pedrello, cu o garanție de 2 ani.

Ce trebuie să faceți

Mai întâi de toate adunați orice informație relevantă despre potențialul hidro-geologic al zonei; întrebați vecinii, verificați mai multe surse, astfel încât să descoperiți la ce adâncimi au forat alții, pentru a da de apă. Totodată de interes va fi să aflați detalii despre tipul de sol la adâncime.

Cât despre găsirea unei firme de foraj aici lucrurile indiscutabil trebuie să se refere la calitate. Condiție obligatorie este ca aceasta să dețină tot echipamentul necesar, cu personal calificat și cu experiență în domeniu. Totul se va desfășura pe bază de contract, semnat între părți.

Despre preț este greu de spus ce costuri sunt implicate, de vreme ce fiecare caz este diferit, privind tehnica aplicată, cât și adâncimea la care trebuie forat pentru a găsi sursa de apă curată. Detalii și estimări găsiți în cadrul paginii oficiale ecodrillforaje.ro.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare