HomeProiecte specialePagina de BusinessGhiozdanul pentru școală: cum îl alegi?

Ghiozdanul pentru școală: cum îl alegi?

Cel mai utilizat accesoriu al elevului este, cu siguranță, ghiozdanul. De calitatea și rezistența materialelor din care acesta este realizat depinde, în cea mai mare măsură, perioada de utilizare. Asemenea accesoriu nu trebuie să fie doar rezistent, trebuie să fie ușor și proiectat astfel încât să ofere suficient de multe compartimente – distribuite uniform și de mărimi diferite – pentru a putea transporta cu ușurință toate manualele, caietele, rechizitele și obiectele necesare elevului.

Maratonul școlar a început, iar pentru cine are nevoie de indicii despre ce și cum trebuie să alegi, rândurile de mai jos prezintă o serie de ponturi interesante pentru găsirea modelului perfect de ghiozdan.

Materialele de calitate fac diferența

În această perioadă, este o agitație vizibilă atât între comercianți, cât și în rândul părinților care încearcă să găsească ghiozdanul potrivit pentru fiecare dintre copii. Ca în cazul altor produse, calitatea materialelor utilizate dictează atât confortul utilizatorului, cât și rezistența în timp a acestui accesoriu. Se întâmplă, însă, adeseori – mai ales în cazul ghiozdanelor de școală – ca prețul să nu reflecte în mod necesar calitatea. Astfel, un preț ridicat nu va înseamnă întotdeauna o calitate ireproșabilă, așa cum prețurile mici nu sunt echivalentele unei calități îndoielnice.

Care sunt detaliile care fac diferența? Un ghiozdan de calitate va beneficia întotdeauna de cusături realizate atent și corect și de finisaje impecabile, indiferent de materialul utilizat. Vei constata că, la un model superior, fermoarele se deschid și închid ușor, aspectul acestora este îngrijit, sunt acoperite de material pentru a rămâne protejate de intemperii. Atât materialul, cât și fermoarele trebuie să fie plăcute la atingere și să confere ghiozdanului un aspect ferm, stabil.

Cum arată un ghiozdan de calitate inferioară, de a cărui achiziție ar fi mai bine să te ferești? În primul rând, este un produs cu un aspect ieftin (unele chiar au un miros neplăcut), ale cărui finisaje lasă de dorit (tăieturi neuniforme și destrămate, defecte de fabricație, cusături strâmbe etc.). De multe ori, fermoarele sunt disproporționate – fie prea mici, fie prea mari – și funcționează greoi, cusăturile au tendința de a se destrăma ușor.

Dimensiunile ideale ale ghiozdanului

Decizia finală în privința alegerii optime o vei lua doar pe baza unor date esențiale, precum: vârsta, înălțimea, greutatea, constituția micului utilizator. În acest context, este important să știi că, ideal, lățimea ghiozdanului ar trebui să fie un pic mai mică decât lățimea spatelui copilului. De asemenea, înălțimea are nevoie să fie corespunzătoare dimensiunii dintre zona lombară și zona situată la 7-10 cm sub linia umerilor.

Mai mult decât atât, studii legate de ergonomie precizează în mod clar faptul că un copil nu ar trebui să transporte în spate mai mult de 15-20% din propria greutate. Drept urmare, poți înțelege cu ușurință de ce adulții își ajută copiii ducând ei ghiozdanele – educația celor mici este importantă, iar sănătatea lor este fundamentală!

Importanța designului

Un ghiozdan de calitate are, de obicei, un design ușor adaptabil nevoilor celui care-l poartă. La exterior, bretelele ar trebui să fie suficient de late – pentru a putea oferi un suport adecvat – și ajustabile atât pe înălțime, cât și pe lățime, prevăzute cu pernuțe din burete de calitate, ajustabile, pentru o bună distribuire a greutății. O bretea la nivelul abdomenului, ajustabilă, ar fi un plus mai mult decât binevenit. Tot la exterior ar trebui să existe o distribuire uniformă a buzunarelor și a compartimentelor, care să ofere acces rapid la diferite obiecte. Va fi extrem de util și apreciat un model care are deopotrivă buzunare deschise (pentru sticle de apă sau accesorii ce nu sunt afectate de intemperii) și închise – de fermoare cu protecție.

Interiorul rucsacului ar trebui împărțit în cel puțin două spații distincte, care, la rândul lor, să beneficieze de compartimentare separată. Un astfel de design minimalist – eventual cu un perete despărțitor între cele două compartimente mari – va asigura un acces rapid la obiecte și o bună susținere structurală a ghiozdanului.

Alegerea ar trebui să fie circumscrisă, în primul rând, necesităților reale ale celui mic și nevoii sale de confort în utilizare. Un ghiozdan de calitate, chiar ceva mai scump decât media, este, în fapt, mai puțin costisitor decât mai multe ghiozdane de calitate inferioară, ce trebuie a fi înlocuite la intervale scurte de timp, din cauza deteriorării premature.

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare