Incaltamintea de dama din piele, un moft sau o necesitate?

de Publicitate , 11 august 2016
Incaltamintea de dama din piele, un moft sau o necesitate?

Pielea este un material folosit de oameni de mii de ani si chiar si astazi, dupa sute de materiale sintetice, inca este preferatul celor care isi doresc niste produse de calitate. Asa sta situatia si in cazul pantofilor de dama din piele, sau cel putin, asa ar trebui. In ziua de astazi vedem tot mai des contestat statutul pielii ca material suprem, insa acesta un fapt meritat sau este pielea in continuare cea mai buna alegere?

Cele mai importante avantaje ale pielii sunt proprietatile materialului, care permite realizarea unei multitudini de articole de incaltaminte. In primul rand, vorbim despre o respirabilitate deosebita. Pielea lasa picioarele sa respire si de aceea este mai confortabila atat pe timp de vara, cat si iarna. Cu alte cuvinte, este alegerea perfecta pentru orice anotimp.

De asemenea, incaltaminte din piele este rezistenta la apa, ceea ce nu se prea poate spune despre cea din materiale sintetice sau chiar naturale. Ea tine si de cald, fara insa a deveni prea calduroasa. Apoi, pielea este de departe cel mai durabil material. O pereche de cizme sau de pantofi dama piele te poate tine chiar si 10 ani, lucru de-a dreptul imposibil in cazul oricarui alt  material. In final, sa nu uitam ca multe femei, dar si multi barbati, prefera pielea tocmai pentru ca ii face sa se simta mai bine. Incaltarile parca se potrivesc mai bine, lucru care se intampla tocmai din cauza calitatilor materialului. Acesta este mai flexibil si se adapteaza fiecarui picior, o proprietate care, din nou, nu este specifica si celorlalte materiale.

Este un material mai ieftin, desi asta pare surprinzator

Cele mai multe persoane care probabil incearca sa te convinga sa nu mai porti pantofi sau chiar adidasi dama din piele  vor veni cu argumentul ca este un material scump, ceea ce nu este insa cazul. Da, pe de-o parte, incaltamintea din piele este ceva mai costisitoare decat cea din sintetic, dar pe de alta parte, ea poate sa fie si de doua sau trei ori mai durabila (asta in conditiile in care o vei purta zilnic). Cu alte cuvinte, dai mai multi bani la inceput, dar asta inseamna ca vei cumpara mult mai rar si ca vei realiza economii.

Probabil ca singurii oameni pe care nu ii vei indupleca vreodata sa cumpere pantofi dama din piele sunt iubitorii de animale. Si totusi, mai putin stiu ca pielea este mai prietenoasa fata de mediu in comparatie cu materialele sintetice. Pentru fabricarea incaltarilor din piele nu se utilizeaza procese chimice periculoase, nici nu se polueaza, lucru care se intampla, pe de alta parte, in cazul materialelor sintetice, mai ales a celor pe baza de cauciuc.

Nu in ultimul rand, argumentul suprem poate sa fie eleganta. Pielea este de departe cel mai elegant material, acesta fiind preferatul celor care creaza pantofi de ocazie. Bineinteles, poti alege si o pereche de sandale, de cizme sau de adidasi dama si daca sunt facute asa cum trebuie, ele nu te vor dezamagi, putand sa te insoteasca in calatoriile tale pentru cativa ani buni.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

  • sven

    03 aprilie 2017 12:52

    N-am prea inteles eu ce legatura are musiu Catavencu cu incaltamintea... decat ca onorabilu' precis nu purta incaltaminte de plastic. Si, ca eventual, deci imi fac implicit si autocritica to'arasi, daca nu ie abonamente...Dar macar sa fi scris cum se cuvine, corect, macar titlul si anume "Incaltaminte din piele de dama", dar asa...Si doara stie toata lumea ca pielea asta rezista la multe, nu numai la apa... numai cate am vazut eu la tv Romanica...

    raspunde comentariului
+